ПП, БСП и ДБ сформираха работна група за управленската програма на бъдещ кабинет "Василев"

  • 04 юли 2022 13:35

  • 7259
  • 19
ПП, БСП и ДБ сформираха работна група за управленската програма на бъдещ кабинет "Василев"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На експертни разговори в парламента обсъждат управленска програма за ново правителство, но не и разпределението на министерските постове. Това коментираха пред журналисти участници в разговорите между „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ), „БСП за България“ и независимите депутати, напуснали парламентарната група на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН).

В събота и неделя се проведоха консултациите между трите формации и независимите депутати. Днес на експертно ниво продължава работата по програмата, която трябва да даде конкретика за приоритетите, по които, ако бъде съставено второ правителство на (ПП), то ще работи през следващите шест месеца. 

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев коментира, че не са обсъждали никакви разпределения на министерства. „Единственото, което в момента говорихме, бяха шест или седем законодателни приоритета, които Народното събрание трябва да свърши през следващите шест месеца, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)“, заяви Василев.  

"Нито сме коментирали в момента някакво предложение за министерства, нито шестимата независими народни представители са питани дали имат претенции за някакви министерства", каза той.

Василев съобщи, че е разговарял за необходимостта от спешни промени в Закона за хазарта, с които да се гарантира запазването на над 1000 пункта на Спортния тотализатор.

На въпрос, свързан с твърденията на Слави Трифонов, че всеки ден от ПП звънят на негови депутати, Василев каза: "Аз не им звъня, не ги търся и не мога да го коментирам. Единственото нещо, което мога да коментирам пред вас, е че ако в ПГ на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - 19-те човека, все още има хора, които смятат, че общественият интерес е по-важен от личния интерес на г-н Трифонов и група около него, най-добре да напуснат и да го обявят навреме, защото ако сега се разпаднат нещата, отиваме на избори".

Слави Трифонов: Кирил Петков и Асен Василев, искрено ви пожелавам да се задавите с власт

Настимир Ананиев, депутат от ПП заяви, че управленската програма е на първо място и след това ще се обсъждат министрите, предаде БТА.

Министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер коментира, че продължава изключително активната работа в две направления – законодателна и изпълнителна. Целта е след разговорите коалиционните партньори да излязат с готови приоритети, които да са разписани във времева рамка в близките шест до девет месеца. Той бе категоричен, че държат на повече от 12 народни представители подкрепа. За да има стабилна работа, в която работим за доходите на хората, е важно това да се случва в стабилна институционална среда. Не вярвам правителство на малцинството да може да го направи, коментира Лорер.

Той посочи, че търсенето на съмишленици продължава отново на индивидуален принцип. Всеки един депутат, който смята, че това, което предлагаме като програма, е добре, е добре дошъл, каза Лорер.

Нека първо уточним политиките и сроковете, след което ще разпределяме постовете, каза той.

Министърът на електронното управление Божидар Божанов също коментира, че засега не е обсъждано оставането му на поста, а само програмата на правителството в следващите месеци. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7259 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Sarbeca Z

2022.07.04 | 15:51

14
Кво има да коментира семита, неговото място не е в България, още по-малко в наща политика
Sarbeca Z

2022.07.04 | 16:02

19
Значи евреинът лорер казва кво е добре за България ? Евреинът ? Чифута знае кво е добре за нас Българите ?
мария захаровна

2022.07.04 | 15:54

16
сръпската кочина трябва да бъде денацифицирана.
Ками

2022.07.04 | 16:00

18
Не им се молете, заеб...те ги и да ходим на избори.
Майтапчи Йово

2022.07.04 | 14:55

11
Малоумници прЕменаджийски, що ви е страх от избори бре, михлюзи??? Нали ужким... всичкото "младо и красиво", а и отскоро, и достатъчно крадливо е с... вами:)))?!?
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.07.04 | 15:55

17
михлюзин, какви избори, когато наоколо гори, идиот? и кого да изберем, тиквите ли? или ти си депесарин.
Спас

2022.07.04 | 15:43

13
На тази снимка има само и единствено 4-ма грозни хомосексуални П3Д3РАСТ1
vladimir putin

2022.07.04 | 15:54

15
явно са те е6али, щом знаеш какви са.
Ас Вас

2022.07.04 | 14:59

12
Вие сега кажете да, пък след това ние ще ви кажем на кого сте го казали.
ТИА

2022.07.04 | 14:49

10
ТИЯЯ С ТОЯГИ ЩЕ ГИ ТРЕПЕМ
Кой работи за България и българи?

2022.07.04 | 14:37

9
У нас живее бивш полицай, който твърдеше, че е работил в ДАНС, живее без регистрация, а като дойде на власт Петков стана депутат - електоратът му е циганин в боклука и наркодилъри, но сега има имунитет и може прави каквото иска. На мястото на Петков влезе Василев - същото дупе, само в профил. България ще се удави в криминал и наркотици с такива независими народни депутати. Само пълното преизбиране ще спаси държавата.
kk

2022.07.04 | 14:16

8
ama mnogo vi molia deputatite ot ITN podkrepete otkrovenniat gei asenco specov bre toi shte si plati
Диди

2022.07.04 | 14:06

7
Няма ли начин тази четворна коалиция да я изпратим в Украйна като хуманитарна помощ. С не реализирани аутсайдери правителство не се прави.
123

2022.07.04 | 14:06

6
Сега ще видите вие, педерас как си върти гъза.

Добави коментар

Водещи новини