Мирчев за преговорите с ПП: Следващите дни предстои да разберем дали ще доведат до успех

  • 04 юли 2022 08:11

  • 48720
  • 9
© БНТ

Няма точен момент да изгониш руски дипломати, но се случва в момента. България и правителството направи нещо, което други правителства не наравиха. Трябваше да са 71 дипломати заедно с г-жа Митрофанова. Те бяха изгонени за действия срещу интересите на България, което са стандартни процедури. Не се е случило нещо толкова безпрецедентно. Това заяви депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" в предаването Денят започва по БНТ. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

В последните месеци от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" заявявам, че службите са пробити. Ще настояваме за реформа в службите, ако трябва и с промени в законите. Функциите на службите са да работят за България, каза още той. 

Руското разузнаване, без значение дали е руското - разузнаване, което не работи за българския интерес, чужди сили са стигнали до върховете на държавата. Има зависими хора във върховете на държавата. Въобще не визирам президента. Хора, от които зависят много неща в страната, са зависими и са били в контакт с тези служби, обясни депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". 

По думите му прокурутурата също не работи в интерес на държавата, а работи за да обслужва интереса на определена група хора.

Той ги нарече "хора от подземния свят, които имат определени интереси".

Заяви, че няма доверие на прокуратурата и даде пример, че когато даден случай влезе в прокуратурата, се потулва или виновникът се вика и се предупреждава да прави каквото му кажат и "го държат на трупчета, за да не бъде осъден".

Такива случаи има много - те се превръщат в едни политици зомбита или висши държавници зомбита на ръчно управление от прокуратурата, посочи още той. 

Мирчев не коментира дали трябва да бъде сменен шефа на ДАНС, защото според него това е службата, която най-малко създава проблеми. И добави, че службите трябва да направят така, че да не се образуват клетки, които да работят за чужди държави. 

Нашите служби са достатъчно добри, за да знаят за проблема на "Капитан Андреево" и никой нищо не прави. Трябва да имаме не само рабортещи служби, но и регулатори. КЗК също не работи, защото "няколко души там не обслужват националния интерес, а тесни корпоративни интереси", добави депутатът. 

След срещата с ПП: Има ли "да" от ДБ за нов кабинет?

Мирчев отбеляза, че от полунощ ще бъде факт отстъпката от 25 стотинки за горивата. 

Ивайло Мирчев коментира и консултациите с "Продължаваме промяната" за нов кабинет. 

Преговорите са конструктивни, дали ще доведат до успех ще разберем следващите дни. Нямаме разлики по приоритетите - намляване на инфлацията, геополитическа независимост на България. Нямаме различия с БСП за войната в Украйна. Това е трудна коалциия и от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" не сме си представяли, че ще седнем на една маса с БСП за общо управление. Относно енергийната независимост - ние сме завсиими от Русия по три копонента. От газа вече сме независими, работим, за да станем независими от перол, ядрено гориво имаме за още 3 години. В рамките на година АЕЦ Козлудий може да работи без помощ от Русия, обясни Мирчев. 

Не правя сравнение между Кирил Петков и Асен Василев. те са добър екип. Не знам кой е следащия финасов министър. Петков е смел човек и го доказа. Каквато и да бъде ролята му смятам че ще бъде ценен и за управлението и за България. Още се обсъждат имента на министертсвата, които към момнета са оглавени от хора на "Има такъв народ", добави Мирчев. 

Депутатът коментира и евентуалното връчване третия мандат за съставяне на праителство на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Това е решение на президента. Надявам се да се получи правителство още с първия мандат, уточни Мирчев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
48720 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
NB!

2022.07.04 | 11:20

8
Платените от Митрофанова драскачи много да внимават и да се покрият! Тези дни излизат имената им на безродници, национални предатели и кремълски подлоги!

2022.07.04 | 12:08

9
америка за българия ли ти е работодател? я го питай тоя шопар колко гущерчета е лапнал заедно с христо!
Mina

2022.07.04 | 11:09

7
Ама този наистина много смърди
kk

2022.07.04 | 10:55

6
platena svinio e kak da niamate uspeh sas geiat asenco specov koito vav sabranieto kaza da go duhat bednite
Sarbeca Z

2022.07.04 | 10:48

5
Всеки знае, че няма да доведат до успех, губене на време

2022.07.04 | 10:22

4
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИ
Хах

2022.07.04 | 10:21

3
В смисъл ще се види дали ще може да се купи още някой глас с техните заплати по около 5000лв как става незнам

2022.07.04 | 09:30

2
Грухтяща Свиня
ЛЕЙТЕНАНТ ЗМЕЙ

2022.07.04 | 08:43

1
ХАЯСКО И ДРУГОТО ДЖУДЖЕ СЕ РАЗМЕНИХА ЗА 1 МАНДАТ. КОМЕНТИРАЙ ТОВА :) МАНИ ГИ СЛУЖБИТЕ :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини