Велизар Шаламанов: Признаването на Русия за заплаха ще позвлияе на страните от Източния фланг

  • 02 юли 2022 17:07

  • 2169
  • 7
Велизар Шаламанов: Признаването на Русия за заплаха ще позвлияе на страните от Източния фланг
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Признаването на Русия за основна заплаха от страна на НАТО ще повлияе на страните от Източния фланг. Така бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов отговори на въпрос в предаването "Офанзива" по Нова Нюз издига ли НАТО нова Желязна завеса, приемайки Русия за заплаха.  

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13288

Важно е да отбележим, че признаването на Русия за основна заплаха, ще повлияе на развитието на модела на силите и отношенията на страните от Източния фланг на НАТО. Но каналите за комуникация остават отворени, за да се върнем в основополагащия акт на отношенията между НАТО и Русия при първа възможност. Докато тече агресията в Украйна – това не може да се случи. Затова и основният фокус на Алианса ще бъде отбрана и възпиране на агресора Русия, заяви Шаламанов.

По думите му увеличаването на силите за бързо реагиране на НАТО ще означава необходимост от много повече инфраструктура за разполагане на многонационални формирования за провеждане на учения за интеграция на силите: "Практически в Източна Европа ще бъде много трудно да се използва и поддържа стара съветска техника. Сега е моментът всички  страни да имат ускорени планове за подмяната на тази техника с цел оперативна съвместимост".

НАТО повишава силите за бързо реагиране до 300 хиляди бойци

Той коментира и изгонването на руските дипломати: "През последните години и особено през последните месеци виждахме една засилена дезинформационна кампания в България и едно неприемливо говорене и поведение на руския посланик. Това са действия, които водят до допълнително разделение в българското общество и до влошаване на отношенията между България и Русия. Като реакция – аз мисля, че това е правилна стъпка. Важното е, че това е една последователна политика на българското правителство, която е напълно синхронизирана с това, което виждаме в другите държави от източна Европа и не само".

Гешев коментира изгонването на руските дипломати  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2169 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Анонимен

2022.07.03 | 00:12

6
Идиот! Русия си е традиционна заплаха за страните от Източния фланг.
Капиталист за капиталист = другар и братушка

2022.07.03 | 07:58

7
В Русия е забранен съветски филм за световния ционизъм, от 1991 г. Русия е под игото на ционистите, няма Слава Путин без Майдан и без политиката на Порошенко и Зеленски!
ПО БУДНАТА ЧАСТ ОТ

2022.07.02 | 19:55

5
ОБЩЕСТВОТО ОТДАВНА Е НАЯСНО, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ХАРЧАТ ОГРОМНИ ПАРИ ЗА ДА МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ И ГО ОФОРМЯТ В ТЯХНА ПОЛЗА! ТОВА НЕ Е ОТ ВЧЕРА! НИКОЕ ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ВЗЕМА МЕРКИ ТОВА ДА СЕ ОГРАНИЧИ, АКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКРАТИ! ТОЧНО ТОВА БЕШЕ И ПРИЧИНАТА ЗА ПАДАНЕТО НА ГЕРБ ОТ ВЛАСТ!!!

2022.07.02 | 18:59

4
Пак ли ти дадоха думата бе некадърник един смешник си.
До Шаламанов!

2022.07.02 | 18:26

3
Явно е, че си тъпа западна подлога, но мислещия българин не се подава вече на натовската пропаганда под каквато и да е форма! Нато и ЕС скоро ще се разпаднат, и тогава чии интереси ще защитаваш натовско мекере?
Реалист

2022.07.02 | 17:40

1
Путлер Капут !!!

2022.07.02 | 18:23

2
По-скоро си реален трол капут. Не виждам Русия да вие на умряло за разлика от ЕС и САЩ. Като дойде зимата Гюнтер и Берта няма да са на кеф като им замръзват заднуците. Дали тогава ще им пука за Украйна?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини