Борислав Гуцанов, БСП: Разговорите с ПП ще бъдат доста тежки

  • 01 юли 2022 18:44

  • 410
  • 4
Борислав Гуцанов, БСП: Разговорите с ПП ще бъдат доста тежки
© Булфото (архив)

"Ще започнем разговорите с “Продължаваме промяната”. Те ще бъдат доста тежки на фона на кризата, която се очерта със 70-те руски дипломати. Затова днес внесохме искане в Народното събрание министър-председателят Кирил Петков да даде указание за отлагане на нотата за персона нон-грата и нормализиране на отношенията между Руската федерация и България", това каза в предаването “Още от деня” депутатът от “БСП за България” Борислав Гуцанов.

“За жалост, дори не се стигна до разглеждане в Народното събрание, което показа, че голяма част от народните представители не разбират какво точно се случва и какъв дневният ред на обществото и какво трябва да бъде взето като решение. Това ни поставя в по-затруднено положение при разговорите, които започват утре”, отбеляза той.

Според парламентариста националната сигурност на страната е задача от първостепенно значение, като под национална сигурност той няма предвид единствено отбранителната способност на държавата.

“В националната сигурност са и доходите на хората, и социалните придобивки на хората - нещо, което БСП успя да наложи и направи с актуализацията на бюджета и за младите семейства, и за пенсионерите, благодарение и на нашите коалиционни партньори. Национална сигурност е и икономиката на държавата, затова е толкова ключово как ще се развият отношенията”, обясни Гуцанов.

Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Асен Василев

Той уточни, че БСП не настоява единствено за доставки на руски газ, а да се търсят най-изгодните цени и най-сигурните доставки за страната ни.

Валери Зайцев
410 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.01 | 23:18

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Анонимен

2022.07.01 | 21:05

3
НЕ СЕ ПЪНИ БЕ ПЕДАЛ! АКО ИСКАТЕ ОЩЕ МАЛКО ДА СТЕ ВЪВ "ВЛАСТТА " ГЛАСУВАТЕ! КАТО НЕ ИСКАТЕ ОЩЕ ПО ДОБРЕ! НАЕСЕН ПП ЩЕ ПОЛУЧИ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО, А ВИЕ НЯМА ДА СТЕ В ПАРЛАМЕНТА!
Гошо От Герб

2022.07.01 | 20:36

2
Не мисля че ще са тежки,мисля че ще сте съгласни с всичко само и само да сте до кокала да глождите каквото е останало
6789345

2022.07.01 | 18:56

1
Нещо заплашваш ли. На новите избори 11 депутата и на бунището на историята.

Добави коментар

Водещи новини