Министър Генчовска след Председателския съвет: Очакваме указания от премиера

  • 30 юни 2022 23:38

  • 2896
  • 5
Министър Генчовска след Председателския съвет: Очакваме указания от премиера
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Приключи Председателският съвет в Народното събрание, който изслуша външния министър в оставка Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент и председателя на ДАНС за дипломатическото напрежение между София и Москва.

"Дала съм точната информация какви указания са ни поискани, всичко е с гриф. Очакваме указания от премиера какво да предприемем от тук насетне", заяви външният министър в оставка.

Генчовска: Не съм подписвала нотата за 70-те руски дипломати

На въпрос кой е взел решението за отзоваването на 70 руски дипломати, тя заяви: "Затова беше извикан председателя на ДАНС, попитайте него".

Генчовска подчерта още веднъж, че очаква указания от премиера - писмени указания.

Няма второ френско предложение за Република Северна Македония, каза също министърът на външните работи в оставка Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент.

На въпрос дали е вярно, че историческите въпроси не са част от Преговорната рамка, тя обясни, че не е слушала какво е казал премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

"Казах го и на изслушването в парламента, че това е пакет от три документа - Преговорна рамка, Заключение на Съвета и протокол", посочи тя.

По-рано тази вечер в кулоарите на парламента Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент посочи, че очаква отговорна държавна политика от Скопие. България е готова да подпише протокола, допълни тя. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2896 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Харвард над всичко, Харвард над България

2022.07.01 | 08:31

5
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков.Подкрепете коалицията Петков и България ще се удави в наркотици.

2022.07.01 | 06:22

3
Тия от ИТН са такива американски подлоги също кат Киро и ПП
Долу мафията!

2022.07.01 | 06:25

4
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков
Просто човек

2022.07.01 | 00:39

2
Тая е б*си недоразумението...

2022.07.01 | 00:29

1
тази е чалга кукувица

Добави коментар

Водещи новини