Елена Гунчева с още шокиращи разкрития за Костадин Костадинов и партия "Възраждане"

  • 30 юни 2022 15:50

  • 9761
  • 25
Елена Гунчева с още шокиращи разкрития за Костадин Костадинов и партия "Възраждане"
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Депутатът Елена Гунчева, която напусна партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", се оплака от тормоз заради решението ѝ да напусне парламентарната си група. Тя разкри, че има "черен списък" с хора, които не харесват Костадинов, на които е лепнато клеймо "национален предател".

"Вчера, както мнозина от вас знаят, изтеглих оставката си от Народното събрание. Поради интереса към това мое действие, ще посоча няколко причини", написа в своя фейсбук профил депутатът Елена Гунчева, която напусна ПГ "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", но оттегли оставката си от Народното събрание и така стана независим депутат.

"От миналата седмица съм клеветена, обиждана и тролове са пуснати постоянно на профилите ми и в социалните мрежи, които имат едни и същи опорки. Аз съм предателка, Костадинов е велик, той е единствен, а аз как така съм си позволила да очерням партията", пише тя.

"Вчера в Народното събрание моята оставка беше точка девета. Костадинов толкова нямаше търпение да се махна, че предложиха оставката ми да се гласува веднага като втора точка. Нескрита радост, че повече няма да им преча. Е, не познаха. Когато правиш каквото и да било, винаги има последици. Аз съм никоя, избрана от хората. Но какво е оправданието на лидера да се държи по подобен недостоен начин, вместо да си изчака точката", заявява тя.

"Ето защо искам да попитам кое е по-достойно – да предадеш човек, който е предал идеята за България заради личното си его и е предал хората, които му вярват, или да предадеш само този – първия, но не и идеите си. Тези идеи, които съм излагала многократно пред хората доста време преди да участвам в изборите от листите на ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател. Да стоя като послушно и вярно куче, което продължава да маха с опашка, дори да го ритат и да го връзват на верига. Както вече казах, това означаваше да предада себе си. Наблюдавах много внимателно тази седмица реакцията на лидера и хората на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Заканите да управлява самостоятелно България пък могат да са повод само за притеснение относно здравия разум, защото политическа логика, поне към този момент, за това няма. А думата „Аз, аз, аз” по няколко пъти в изречение определено дразни мислещите хора. Втълпяването на някаква безпогрешност и обожествяване на лидер, обикновено водят до силно и болезнено падане", коментира още тя.

"Костадинов дори не можа да реагира достойно на ситуацията, а оплю човек, който над една година му помагаше активно и винаги беше зад него в битката. Но когато главнокомандващият прави грешка след грешка, това трябва да се посочва", изтъква още Гунчева.

"Осъзнах и грешката си да позволя на хора, които наричат народа ни „фашистка” и „п...” измет, уроди, биологични отпадъци и прочие, да бъдат допуснат в управлението с омертата на всички нас, които мълчим за лъжите и проблемите, за да бъдем достойни. Проблемът е, че в политиката подобно достойнство и мълчание ги плаща народа ни. Мълчахме за Борисов, видяхме в какво се превърна. Мълчахме за Костов, за Димитров, за кого ли не. За да спазваме възпитание и толерантност. И избирахме хора, които дори не уважават достатъчно народа си, за да не го псуват открито. Подборът на Костадинов кой е родолюбец и кой е фашист, е много прост – Харесваш Костадин – ти си патриот и добър човек, не го харесваш – ти си национален предател, фашист и ще бъдеш вкаран в списъците. Аз това не го приемам, защото много ми напомня за едни истории от тридесетте години на миналия век, като забелязвам много сходства в риториката, и дори стойката и жестовете. Аз не искам да ме управлява човек, който ме нарича фашистка измет и предател, когато му задам въпроси къде са изхарчени над 200 000 лева, които са за работата на депутатите и определено не са употребени за целта си. И няма да го допусна", закани се народният представител. 

"Аз съм русофил и никога не съм го крила. Дистанцирането от русофилите на Костадинов и някои откровено русофобски изказвания от други депутати от партията, ме наведоха на мисълта, че това не е русофилска партия. Пак напомням, че ми беше натяквано, че не е трябвало да ходя на Безсмъртният полк в София", подчертава Гунчева.

Гунчева пише, че  въпреки че много от точките вече се доказаха, като тези с безотчетните пари, това не се коментира в партията.

"От дълго време се чудих какво всъщност се случва с тях и със субсидията. На нас Костадинов ни обясняваше, че се пазят за избори. Даренията, които той посочи, са една малка част от безотчетните само за един месец. 42000 лева на месец. Шест месеца. Пресметнете. След това рязко се оказа, че вместо политическа, сме развивали издателства дейност в такива мащаби, че напълно сериозно предлагам партията вече да се нарича „Издателство Възраждане”. Да напомня нещо, за което ми е странно как феновете не обръщат внимание – учебникът е за деца, а чрез него се извършва политическа дейност. Той се раздава на деца на партийни мероприятия. Костадинов се снима с деца и с учебника. Кое кой не е разбрал от Закона за закрила на детето, който защитава децата от въвличането им в политическа дейност, аз поне не разбрах", разкрива тя.

Според нея, окалящата кампания се води във всички страници и групи на партията. Мантрата „Ние ще управляваме”, е много добра, стига човек да не се огледа в кадрите, които ще бъдат управляващи, допълва Гунчева.

"Ако не виждаме грешките, не можем да ги поправим. Ако умните отстъпват, на ред идват глупаците, които са силата на света. Ако човек предпочете да предаде себе си и идеите си, но не и лидера си, точно тогава той не е достоен. Няма да стоя дълго в този парламент. Неговият край се вижда. Но и някои хора трябва да осъзнаят, че политиката е мръсна игра. И ако те играят мръсно, винаги може да се намери по-добър играч от тях. И обикновено това е истината", пише още Гунчева.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9761 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар

2022.06.30 | 16:06

1
от кои хора си избрана, предателко! ти си там благодарение на партия Възраждане! всички, които са напуснали партиите, с които са влезнали в НС, трябва веднага след отцепването, да напускат парламента!

2022.06.30 | 18:08

22
Евала и.Които плюете срещу нея дави е…ба майкат.

2022.06.30 | 17:39

20
Защо продажната сган на копейкин не е чела Конституцията на Република България?
Не

2022.06.30 | 17:17

14
Трябва цялото Възраждане в затвора за държавна измяна!

2022.06.30 | 16:54

7
Прочетох я! И? Освен предателка е и с някакви психически отклонения, така излиза! Не ми позволяват да публикувам части от биографията й, които няма нужда да се коментират! Всичко е ясно!
Тц

2022.06.30 | 16:33

5
Прочети и биографията ако те интересува,това с предателите е много ретро
Радев

2022.06.30 | 16:19

2
Копейкин вече е бита карта.
хахах

2022.06.30 | 16:20

3
Обвинява Коцето, че не бил русофил и психодесните й се радват, пълна шизофрения
айде де

2022.06.30 | 18:28

24
иначе е ясно и на жълтопаветната п@плач със стадно мислене, че прокопиев купува яко и продалите се депутати почват да плямпат по опорките на дневник, капитал, свободна европа и останалите парцали на грантове

2022.06.30 | 16:30

4
Тъпа и нагла златотърсачка

2022.06.30 | 16:45

6
ДА ТЕ Е. БА В ГРО. ЗНАТА СМРАДЛИВА И УРОДЛИВА ФИЗИОНОМИЯ.

2022.06.30 | 23:01

25
ТОЛКОВА Е ГРОЗНА, ЧЕ И С ВИАГРА КОРА НЯМАА ДА МИ СТАНЕ

2022.06.30 | 18:07

21
Правим и чест на госпожата.Герой е.
Пхахаха

2022.06.30 | 17:38

19
Е6а ви тъпите злобари, що не сте чели Конституцията, ве, патреоти смотани?

2022.06.30 | 17:22

16
И аз да я е. Ба

2022.06.30 | 16:55

8
Това си е предателство, след като не напуска парламента, независимо от коя политическа сила е.
✠❤KЮ oт Tyмбa Дъгe❤ yerl.org/CMqs7

2022.06.30 | 17:00

9
☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Дoмyз-koпeлдaцитe-cлyги нa Caтaнaтa, тяxнaтa мaмa cвинckъ дъ ибъ, ca блokиpaли „uni.su“! ☞Ha Aлekcaндъp Cтaмбoлийckи ca мy взeли глaвaтa щoтo пoдпиcaл cъc Cъpбия, чe Бългapия нямa пpeтeнции kъм Makeдoния и ocвeн тoвa cpъбckaтa apмия дa мoжe дa влизa дo 40 kилoмeтpa нa бългapcka тepитopия дa гoни чeтитe, koитo ca ce бopили зa oсвoбoждeниeтo нa Makeдoния. ☞Bpагoвeтe нa Бългapия и нa бългapckият нapoд, CATAНATA-Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов, Moшeниk-Цигaн-Kиpy-Kypyлaпaциятa, Kpавътъ-Дoя и Mpaвoядa НАВЪЖЕТОOO!: yerl.org/K1PzA ☞Усещам Как с АРНАУТИТЕ ще си Делнем Освен Македония и Сърбия! ☞В aрхивa нa ocмaнcкaтa импeрия в Иcтaнбул имa пoимeннo избрoявaнe нa вceки житeл зa дaнъчнo oблaгaнe нa мaкeдoнcкaтa тeритoрия нa Бългaрия. ☞Никъдe, нa нитo eдин рeд нe e cпoмeнaтa държaвa Мaкeдoния или нaceлeниe мaкeдoнcкo. ☞Иcтинaтa чe cърбитe ca тeрoризирaли бългaрcкoтo нaceлeниe в Мaкeдoния, a в титoвa Югocлaвия прeз 1945г., ca ГOРИЛИ В ПEЩИ вceки кoйтo ce oпрeдeля кaтo бългaрин. ☞Насилствената македонизация в Пиринския край на България през 1944-1949 г.: yerl.org/dXVuh ☞Бългapитe-okyпaтоpи или cпaсители: yerl.org/e3ium ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m
✯Kъpвaвaта Пeтoлъчka на Caтaнaта✯

2022.06.30 | 17:02

11
☞KYЧETO на Боkо и Дoгaн, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов е CATAНИCТ, член на варненска масонска ложа!: yerl.org/R4vUw ☞Цигaн-Kостя Koпeйкин е приет в масонската ложа “Бoян Aбаджиев” Варна през 2018г., от тогавашния велик майстор на ложата, бившият ректор на военноморското училище във Варна, Бoян Mедниkаров. ☞Един маcон не може да бъде националист! ☞Това са две взаимно изключващи се понятия! ☞Mасоните са безpoдници и Cатaнисти-Kaнибaли, учавстващи в жepтвoприношeния на седем-годишни мoмичeнца!: uni.su/AmwlsX ☞Ваксъра-Мошеник Костя Копейкин за една година се сдоби с нова къща, с изглед към морето, и чисто нови коли. ☞Ваксъра-Костя Копейкин = Безродника-Волен-Долен! И двамата са гнусни доносници на ДС, и ПОДЛОГИ на доносниците-българомразци Гоце фон Клозет, Бoko Гoмнoтo oт Бpeг, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар!: yerl.org/UYVvr ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.: yerl.org/KUBmA ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.06.30 | 17:01

10
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq

2022.06.30 | 17:08

12
Тя е само за трол, отдава й се.

2022.06.30 | 17:14

13
Гунчева е герой копейкин е боклък.
фен

2022.06.30 | 17:21

15
Много добре знаем/те,че НЯМА,ДА НАПУСНЕ,НЕ НС,А КОКАЛА.ЩОТО,НЕМА КОСТ(КОКАЛ),А МНОГО МЕСО.
nn

2022.06.30 | 17:29

17
da bre kostadinov e mnogo losh no az si sediah i si polucavah zaplatka ot 10000 lv mesecno skromnicko.

2022.06.30 | 17:37

18
яж лайна, путинска ковро :)))

Добави коментар

Водещи новини