Отново: Спорове в НС по актуализацията на бюджета

  • 30 юни 2022 12:59

  • 911
  • 0
Отново: Спорове в НС по актуализацията на бюджета
© Булфото (архив)

Депутатите продължават с обсъждането на актуализацията на бюджета. Ожесточените дебати в пленарната зала започнаха още в самото начало. Причината за това беше как да бъдат разпределени по пера средствата в актуализацията в бюджета.

Първият сблъсък беше за 74 млн. лева, гласувани от бюджетна комисия, с подкрепата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ИТН, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" за Столичната община, предаде БНТ. След това споровете се пренесоха за парите за капиталови разходи на общините и за 35 млн. допълнително за заплати на общинските служители. Спорове имаше и за прословутата мярка на кабинета в оставка за 25 ст. на литър отстъпка за масовите горива, както и за решението да мине през пленарна зала отпускането на държавни кредитни гаранции за "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" на стойност над 1 мрлд. лв.

НА ЖИВО: Предстои депутатите да гласуват на второ четене компенсация от 0,25 лв. за литър гориво от 1 юли

Ето част от дебатите:

Елена Димова, депутат от ГЕРБ-СДС: "Дори служебните кабинети не го е имало това да няма диалог между общините и правителство и премиер. Но вече се случи. Какво предлагаме ние - предлагаме 100 млн. целева субсидия за служителите в държавната администрация".

Георги Свиленски, депутат от БСП: "Всички предложения за 100 - 200 млн. щом са за заплати, ще ги подкрепим. Но защо не го направихте 12 години. Управлявахте толкова време, а сега трябва да се вдигнат парите и на областни управи, всички искат да се вдигнат парите".

Настимир Ананиев, депутат от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"": "На чужд портфейл и 100 млн. са малко. Да, имате си мнозинство, ще си гласувате каквото сте решили. Въпросът е, че парите, за които говорите в регионалното министерство, те са там. Те са взети от АПИ и 418 млн. са отделени за проекти. Обърнете се към министър Караджов да ги разпредели по общините".

Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., председател на ПГ "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен": "Настимир Ананиев излъга доста грозно. И може да дойде министърът да обясни. Аз говорих с него. Тези 400 млн. са извадени от бюджета и пратени предварително в АПИ. Аз бях на срещата, когато Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на му каза, че ще ги възстанови. И сега Караджов ще бъде принуден да ги вземе обратно тези пари, защото така застрашава републиканска пътна мрежа. Така че може да извикате министъра да обясни, защото г-н Ананиев не само не разбира, но и казва неверни неща".

Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова, министър на регионалното развитие в оставка: "Липсата на актуализация специално за общинските обекти ще направи абсолютно невъзможно класирането и определянето на проекти, които да бъдат финансирани".

Байрям Байрям, депутат от ДПС: "Когато погледнем надясно МС няма никой. Вицепремиерът е най-редно да е тук, но той не е. Защото най-вероятно предложенията на МС не бяха приети".

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, депутат от ГЕРБ-СДС: "Взимам думата, за да обясня за 25-те стотинки компенсация и защо те няма да свършат работа. По това, което предлагате, пенсионерите ще получат 6 лв., работещите 12 лв. на месец, а богатите, които нямат нужда, ще получат 100 лева. Вашето предложение трябваше да бъде таргетирано".

Александра Кокорчева, депутат от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"": "Тази мярка от 25 стотинки на литър се предвижда само за по-евтини горива, това е начин да се сегментира. Така че тази спекулация трябва да се прекрати".

Радина Лазарова
911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини