Андрей Гюров разкри дали ще бъде кандидат за премиер на ПП

  • 30 юни 2022 08:44

  • 712
  • 2
Андрей Гюров разкри дали ще бъде кандидат за премиер на ПП
© Кадър - Нова телевизия

Националният съвет на ПП ще се събере, за да обсъди отново дали Кирил Петков да бъде пак кандидат за премиер. В ПП имаме достатъчно подготвени хора, които да заемат различни постове, но това не е пазар за булки, за да се съобразяваме с коалиционните партньори. Моето име досега не е било в разговора, имаме различни варианти, но на този етап това предстои да се обсъди. Аз ще отиде утре при президента с човека, който ще бъде премиер. Връщането на мандата не е обсъждано. Ще използваме седмицата време за да получим подкрепата. Не се притесняваме от избори. Отиването на избори не е национално отговорното решение. Това заяви Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП, в ефира на Нова телевизия.

По думите му има конкретна информация от ДАНС, в която се казва, че се работи в заплаха за националната сигурност и затова са изгонени руски дипломати от България.Кирил Петков не е взел еднолично решение, има информация в ДАНС за тези хора, въпросите се изяснени, но фокусът се измества, категоричен е той.

Кирил Петков за дипломатите: Това бе един дълъг процес, започнал още през март

Учудвам се, че Бойко Борисов още не се е изказал по въпроса за изгонените руски дипломати, да не би пак да му е спрял токът. Нека да отговори защо 12 години не са предприети никакви мерки, каза още Гюров. 

Посланик Митрофанова показа, че не владее нито дипломатическия език, нито управлението на дипломатическите отношения между България и Русия, коментира той. Очакваме тя да промени начина, по който говори, или да се намери по-подходящ човек, заяви председателят на ПГ на ПП. 

Последвайте канала на

Калина Христова
712 2

Коментари 2

Добави коментар
красив

2022.06.30 | 09:34

1
Вие правите ли разлика между "имал информация " и "взел решение"? Решението е взето лично от Кирил Петков и край! Информацията му е послужила да вземе това решение, но решението си е негово, дори не е на МС.
поредни

2022.06.30 | 10:01

2
поредния гяур

Добави коментар

Водещи новини