Румен Спецов представя страната ни в среща на елита на данъчните в Европа

  • 29 юни 2022 20:30

  • 545
  • 2
Румен Спецов представя страната ни в среща на елита на данъчните в Европа
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Изпълнителният директор на НАП Румен СпецовРумен СпецовРумен Спецов е специалист в областта на данъчната политика и законодателство. Експерт в анализа и заместникът му Георги Димов представят България на генералната асамблея на Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации (ЙОТА), която се провежда в Цюрих. 

Участници са 45 държави-членки, представени от ръководителите на данъчните администрации, заедно с експерти в областта на данъчното облагане от други страни, съобщава "Банкер". 

По време на събитието е била одобрена новата стратегия на ЙОТА за периода 2023-2027 г, и е избран новия президент в лицето на Грузия, като страна ще е домакин на следващата асамблеята.

Запечатването на известен столичен ресторант от НАП не е политическа атака

В четвъртък ще има сесия, чиято основна професионална тема е поведението и отношенията на данъкоплатците с данъчните администрации. По темата ще има презентации, сред лекторите ще бъдат представители на Международния валутен фонд, ОИСР, Интер-американския център на данъчните администрация, Европейската комисия.

ЙОТА е междуправителствена организация с нестопанска цел, която предоставя платформа за обмен на опит и най-добри практики. Основана е през 1996 г. от седем данъчни администрации в Централна и Източна Европа, сред които и България. 

Последвайте канала на

545 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
като спец

2022.06.29 | 21:15

2
по краденето ли

2022.06.29 | 21:10

1
Има ли задлъжнели фирми за продажба на престъпници?

Добави коментар

Водещи новини