Кога се очертават предсрочните избори?

  • 29 юни 2022 15:36

  • 1971
  • 7
Кога се очертават предсрочните избори?
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Предсрочните избори тази есен са сигурни, след като Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за обяви, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е излиза от преговорите за нов кабинет с "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

Кога ще се проведат новите избори, обаче, е изцяло в ръцете на подалия оставка премиер Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. И от бързината, с която неговата партия ще вземе първия мандат за съставяне на кабинет от ръцете на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

БСП няма да преговаря с ПП за съставяне на ново правителство

Ако Петков действа бързо - веднага след завръщането на Радев от срещата на НАТО в Мадрид, вотът може да е на 18 септември. Тази дата бе посочена като първа възможна от правосъдният министър Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“..

За целта, обаче, Петков трябва бързо да вземе и да върне мандата за кабинет неизпълнен. Веднага след това същото ще направи и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, както вече се заканиха от партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Едва тогава скоростта, с която приближават изборите ще зависи от действията на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Причината е, че според конституцията първите два мандата се връчват едва когато парламентарните групи излъчат кандидат за министър-председател. За третия мандат, обаче, президентът има 7 дни да избере на кого ще го даде и съответната партия има 7 дни да каже дали ще предложи правителство, или не.

Костадинов иска предсрочни избори

През цялото това време Народното събрание продължава да е действащо, което означава, че 47-ият парламент има поне три седмици живот.

Избори би трябвало да се проведат в началото на октомври. В края на юли най-рано НС трябва да бъде разпуснато, посочи преди дни пред "24 часа" специалистът по конституционно право доц. Наталия Киселова. Тази прогноза обаче бе направена, ако Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически опита максимално да раздува във времето опитите си да направи второ правителство.

Двете възможни недели в октомври са 2 и 9 октомври. За да са тогава изборите обаче е нужно парламентът да работи до края на юли. Причината е, че между датата на вота и тази, на която президентът назначава служебно правителство и насрочва избори трябва да има 60 дни. Толкова отнема и самата подготовка на изборите според Изборния кодекс.

Иванов: Има електорални основания ДБ и ПП да се явят съвместно на избори

Експерти пък посочват като най-ранна дата за предсрочен парламентарен вот 25 септември.

"Възраждане": Ще върнем веднага мандата, ако ни бъде даден

След третия неуспешен опит да се формира правителство президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е длъжен да разпусне парламента и със същия указ да насрочи предсрочни избори в двумесечен срок, напомня преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров, който фиксира като първа възможна дата за вота 25 септември.

Теодора Павлова
1971 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Народа

2022.06.30 | 12:39

5
☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Bpагoвeтe нa Бългapия и нa бългapckият нapoд, CATAНATA-Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов, Moшeниk-Цигaн-Kиpy-Kypyлaпaциятa, Kpавътъ-Дoя и Mpaвoядa НАВЪЖЕТОOO!: yerl.org/K1PzA
✞❤Виктория от Русе: yerl.org/5PDhD

2022.06.30 | 12:40

7
...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, мpeш ли БЪЛГAPOYБИEЦO, Ъ – MPИ, MPИ, MPИ CATAНA ОТ БAНKЯ, ПPOKЛET ДA CИ TИ И CEMETO TИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.06.30 | 12:39

6
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq
НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНО ДАЛИ

2022.06.29 | 19:10

4
ИЗБЕРЕТЕ СА СЕПТЕМВРИ ИЛИ ОКТОМВРИ! ВАЖНОТО Е ЧЕ ПП И КИРИЛ ПЕТКОВ ПЕЧЕЛЯТ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО!
НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНО ДАЛИ

2022.06.29 | 19:10

3
ИЗБЕРЕТЕ СА СЕПТЕМВРИ ИЛИ ОКТОМВРИ! ВАЖНОТО Е ЧЕ ПП И КИРИЛ ПЕТКОВ ПЕЧЕЛЯТ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО!
кво толкова

2022.06.29 | 15:40

1
Путин се напикава здраво в леглото всяка вечер, а понеделник, сряда и петък и се насира обилно!
Еми…

2022.06.29 | 15:42

2
Усраинците дрискат в гащите. Ядът бой на лягане и ставане и за това ревът!

Добави коментар

Водещи новини