Денков: ПП и другите партии бяха неподготвени за консултациите

  • 29 юни 2022 08:35

  • 702
  • 3
Денков: ПП и другите партии бяха неподготвени за консултациите
© Bulphoto/архив

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ и другите партии бяха неподготвени по отношение на предварителен разговор вътре в ръководството на отделните партии, после в коалицията, за да отидат на консултация при президента Румен Радев“, каза пред бТВ министърът на образованието в оставка Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

По думите му часът за консултациите е бил анонсиран в неделя вечерта и до 13 ч. на следващия ден е било невъзможно да се проведат разговори.

„Едни съдържателни консултации изискват партиите да излязат с предварителна подготовка. Другото е отбиване на номера“, каза Денков.

Василев: Нормално е да стиковаме позиции с БСП и ДБ преди да идем при Радев

Той допълни, че няма как без разговори вътре в коалицията да отидат представители при президента за приемане на мандат и да кажат „ето това ще е премиерът“.

Относно неразбирателството между позицията на БСП и тази на кабинета за политиката на Москва у нас, Денков коментира, че левицата винаги е заемала разумна позиция.

„Те казват къде има проблем, но не поставят ултиматуми за разлика от други партии, които счупиха коалицията. Едно е да изразяваш мнение, друго е да поставяш ултиматуми“, казва Денков.

Той допълни, че при преговори между партиите е важно да се отчетат гледните точки на всички участници и да се намери общо решение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
702 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
30 години..

2022.06.29 | 09:41

2
Ви гледаме цирка. Не е ли ясно че парламентарната демокрация не работи. Кога ще свикате велико народно събрание и ще пишете нова конституция

2022.06.29 | 09:44

3
не е добре по време на война, за 15-20 години главнокомандващият ще управлява ръчно
подготвени

2022.06.29 | 08:55

1
че кво да подготвят,всичко е ясно,ПП получава мандата,успее ли да състави ОК ако не избори,от Киро доклад не се иска

Добави коментар

Водещи новини