Нинова разкри цялата истина за оръжията за Украйна, отправи и въпрос към президента Радев

  • 28 юни 2022 14:24

  • 14571
  • 45
© Novini.bg

Днес ще ви говоря за износ на оръжия за Украйна. Защото в последните месеци тази тема беше употребана грубо и манипулативно. Знайни и незнайни герои лъжеха и манипулираха общественото съзнание. Това заяви на извънреден брифинг вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, предаде репортер на Novini.bg

,,Президентът Радев ме призова персонално да обясня на левите хора в България как така снабдяваме Украйна с оръжие. Днес аз реших да удовлетворя този негов призив и да кажа за какво става дума'', допълни Нинова.

По думите ѝ в основата на всичко стои главният секретар на президентството Димитър Стоянов.

Секретарят на президента показа документ за оръжейна пратка

,,Той говори за лъжи, но днес ще ви представя истината с пълното досие за сделка за оръжие между Афганистан и Украйна, за да видите какво петно се хвърля върху президентската институция'', започна Нинова.

Това е докладна записка от главния директор на ВМЗ-Сопот до Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот. Става въпрос за сделка и доставка, сключена през 2021 г. по време на служебното правителство на Стефан Янев. Главният директор настоява да бъде променена датата и доставката – да се прехвърли през 2022 г. за Украйна, вместо за Афганистан, разясни вицепремиерът.

Вторият документ е от Съвета на директорите, който одобрява тази докладна. Така същият този Съвет подава документи в междуведомствената комисия за оръжия. Комисията обаче отказва да издаде решение, а аз като принципал на държавните дружества сменям изпълнителния директор и Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот, уточни още Нинова.

Заков няма информация България да изнася оръжия за Украйна

По думите ѝ освободеният директор на ВМЗ-Сопот, предприел тази сделка, е бил назначен на длъжността от ГЕРБ през 2015 г., а Съветът на директорите в дружеството е бил назначен от служебния министър на икономиката Даниела Везиева през ноември 2021 г.

Ние свършихме своята работа – тази сделка е спряна и този Борд е уволнен. Сега питам президента – как ще изчисти това петно, което бе лепнато от главния му секретар Димитър Стоянов? Той злепостави президента и служебния кабинет в търговията с оръжия за Украйна, коментира Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

В заключение тя увери, че държавата си е свършила работата и е защитила националния суверенитет.

Последвайте канала на

Владимир Василев
14571 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар

2022.06.29 | 11:39

45
В един европейски доклад за военните възможност на страните членки от НАТО прочетох, че България е много голям производител на оръжие! Трябва да помогнем с всякакви средства на украинците да се защитават от путлеровите изверги. Представете си да живееш във вечен страх, тг Тези, които са против изпращане на оръжие за Украйна са жестоки и примитивни подчовеци.
25-ти "адвокат" на пРезидента

2022.06.28 | 18:42

40
Напротив, отлично помня, но и това беше коварство и измама! Защото днес човекът от село Славяново беше повече от учтив, внимателен и любезен с Карадаятъ, не го попита коя е неговата родина, но обсипа с похвали етническата му партия и се възхити на "опита" им в политиката! Само забрави да уточни, че този опит се изразява в изпълнението на мокри и мръсни поръчки, каквато беше и последният им "принос" в свалянето на Кирил Петков! Както и преди 30 години в свалянето на Филип Димитров и назначаването на правителство на мафията - Мултигруп! Всъщност, адвокате на пРезидента на Решетников,оттогава започна голямата трагедия на България!

2022.06.29 | 11:20

44
Напълно вярно! Докато не се изчисти България от бо.клуци като Радев, етнически и фашистоидно партии, ще си бъдем едно блато пълно с лай.на!

2022.06.28 | 18:49

41
PALNI GLUPOSTI

2022.06.28 | 20:51

42
А проклетите алкаши плениха един танк произведен и доставен от България на Украйна. А опровергай това, предателка червена. Трябва да дадем всичко, което може да се движи или носи на Украйна, да се защитава от тези подчовеци. На когото не му харесва - да събира куфара и да бяга доброволец при путлер.

2022.06.29 | 11:17

43
Точно така. Трябва да си наистина психично болен и с напълно промит мозък, за да подкрепяш тези гн.усни убийци на жени и деца!
юлиян

2022.06.28 | 18:33

37
До Боряна;ЗНАМ КОЙ Е ФУШЕ.Но в днешния водовъртеж на политически страсти е трудно да разбереш кой ляв,кой прав,кой политкоректен носител на ''единствено правилния цивилизационен избор''.Все пак проверете датите да разберем кой има право,Президентът или Нинова.За ''единствено правилната '' евроориентация друг път.

2022.06.28 | 18:38

39
я се шибай анално бе, рашистки копейкин педерасте.
юлиян

2022.06.28 | 17:53

30
До Боряна Тотева;Леко,че чак слюнки хвърчат.Вместо да се пенявиш,опитай да потърсиш информация за каква дата през 2022г, става въпрос.В статията Нинова не дава точната дата за реализиране на сделката.До 24.02.2022г,,а и поне докато Русия не заяви,че доставката на оръжие за Украйна ще се счита за акт на встъпване във войната на страната на Украйна,оръжейните сделки с Украинската страна са си рутинни сделки,а не акт на вземане на страна в конфликта.Ако сделката е сключена след тази дата ,да,но ако сделката е била сключена и осъществена преди това,тя с нищо не нарушава отношенията ни с Москва.

2022.06.28 | 18:38

38
рашистан няма никакво правно основание да ограничава сделките между суверенни държави, така че и преди, и сега, иди нахуй мацква.
ЗОРАН

2022.06.28 | 18:32

36
Сега ли

2022.06.28 | 18:29

35
AAAAH....MAR6O DOLNA

2022.06.28 | 18:16

34
МАРШ НАЗАД В СССР И ТАМ ДА СИ СТОИ
26-ти

2022.06.28 | 18:15

33
Това ли е визитната ти картичка?
Товарищ Юлияне!

2022.06.28 | 18:12

32
Чел си коментара ми без очила и си объркал името ми! Никъде в него не споменавам Нинова, нито кой е продавал оръжие и къде! Този коментар е моят протест срещу двуличието, коварството и измамата на пРезидента ти, които бяха разобличени от DW! Пропуснах да отбележа изключително задушевната атмосфера на днешната "консултация" на пРезидента ти с Тошко Хаджитошков и компания! Че това беше повече от любовна среща, толкова взаимни комплименти, похвали и обяснения в любов, за малко да си легнат! Повечето похвали, естествено, бяха отправени от пРезидента ти към чалгарите, той е безкрайно доволен от тях! Че как няма да е доволен - провалят трети парламент, цяла година разиграват държавата и се гаврят с народа ни, а сега изпълниха блестящо мократа поръчка на човека от село Славяновоа и свалиха Кирил Петков, а преди него - Никола Минчев! Товарищ Юлияне, иди в библиотеката и потърси книгата на Стефан Цвайг - "Биографии"! Там ще научиш кой е Фуше и наистина той ще ти се стори агънце в сравнение с пРезидента ти!

Добави коментар

Водещи новини