Димитър Ганев: ИТН виждат съратник в лицето на президента

  • 28 юни 2022 13:00

  • 988
  • 2
Димитър Ганев: ИТН виждат съратник в лицето на президента
©
Слушай новината Слушай новината

"ИТН останаха от малкото, които поддържат последователна линия спрямо Македония. Те виждат свой съратник в лицето на президента. Заради конфликта на ПП и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е с президента, ИТН остават може би единствената формация вътре в коалицията, която поддържа доста добри отношения с президента. Това е форма на взаимна легитимация."

Това мнение изрази пред БНР Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд".

Политолог: Актуализацията на бюджета ще скара управляващите, но няма да срине коалицията

"Това дали ИТН ще получи трети мандат или няма да получи, не зависи от личните им разговори, въпреки демонстрираните добри отношения. След първия мандат вариантите ще бъдат изчерпани", допълни анализаторът.

Позициите и от ПП, и от ИТН са категорични и ясни. При така поставена ситуация не може да се търси подкрепа от ИТН и нейната парламентарна група, смята Ганев.

По думите му третият мандат е "само и единствено форма на послание" от страна на президента.

Ганев предполага, че мандатът ще бъде даден на БСП не заради ръководството на партията, а "за да не губи Радев връзка с редовите социалисти, които продължават да го подкрепят".

"Да помислим кой какво има да губи. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и партията, която представлява, ще се явява най-вероятно на избори през есента. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се явява, ако въобще някога се явява, след 5 години, ако реши да се явява на нещо. Ако погледнем резултатите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в последните избори през 2021 г. виждаме постепенна ерозия и спад в обществената подкрепа, част от това се дължи и на конфликта между Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Ако има някаква щета, по-скоро е за ръководството на партията, отколкото за президента."

"ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в стои на нивата си от 2021 г. Очаквам сходен процент на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, може би малко по-висок – зависи дали ще се върне хартията. При ПП в последните 4 месеца имаше очевиден спад, доста скоростен. Но като че ли разпадането на коалицията даде на ПП нов сюжет, около който може да се групират отново – сюжетът "ние сме добрите, те са лошите". 

Това са и контурите на предизборната кампания, ще се играе на тази база. ПП излязоха от тази тенденция на спад и най-малкото стабилизират позициите, на които бяха", коментира Димитър Ганев в предаването "Преди всички". 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
988 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Съратник ли?!

2022.06.28 | 19:45

2
Не, онзи от село Славяново не е "съратник" на чалгарската сбирщина на сакатия учиндолец! Той е главният им поръчител на мръсните поръчки, които миналата седмица чалгарите, под "мъдрото ръководство" на Тошко Хаджитошков, Джебчията Балабана и учиндолската слугиня, но и "библиотекарка" - Митевата Ива, изпълниха блестящо! Затова при днешната "консултация" с чалгарския "елит" ги обсипа с хвалби, комплименти и любезности, само дето не ги разцелува, толкова им е благодарен! Но и българският народ "благодари" подобаващо на палачите на Кирил Петков и Никола Минчев, като ги затрупа с омраза и презрение! Социологически изследвания от вчера дават на чалгарите 1% на следващите избори! Честоти на чалгарските палачи и на поръчителя им!
никой да не си

2022.06.28 | 13:24

1
присвоява президентчето, той трябва да е независим

Добави коментар

Водещи новини