"Възраждане": Ще върнем веднага мандата, ако ни бъде даден

  • 28 юни 2022 11:03

  • 648
  • 3
"Възраждане": Ще върнем веднага мандата, ако ни бъде даден
© Булфото (архив)

„Ние ще върнем мандата, ако ни бъде даден, още същия ден”. Това каза депутатът Цончо Ганев от „Възраждане” от кулоарите на парламента в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

Той допълни, че са "за" избори по най-бързия начин и народът да определи кой да управлява. Това и ще кажат на президента - че "трябва максимално бързо да пристъпим към следващи избори" и той "да не бави" максималните срокове за консултации и мандати. 

Напускането на Елена Гунчева, доскоро депутат от Пловдив, Ганев коментира така: "На нейната съвест е това, което се е случило и как се е случило". Той напомни, че тя е била от гражданската квота в партията им и оприличи нейното напускане с това на отцепниците от ИТН.

"На всеки депутат се полагат по 3000 лева извън заплата, но те, с решение на партията, постъпват по сметката на „Възраждане” и се използват за общественополезна и културна дейност", отговори на обвиненията на Гунчева депутатът. Сега с част от тези пари били купени учебници по родинознание. 

Цончо Ганев, "Възраждане": Поредното проамериканско правителство беше отстранено

От предложенията на „Възраждане” за актуализация на бюджета той посочи като приета актуализацията на заплащането на пожарникари, полицаи, "Гранична полиция" и персонала към парламента. Не е било прието предложението им за допълнителни средства за Фонда за лечение на деца в чужбина. „Срамно е да се събират пари от капачки”, допълни депутатът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
648 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
николай

2022.06.28 | 11:33

3
боклук
Да

2022.06.28 | 11:15

2
С кое си действие депутатите заслужават по 3000 лв. ОТДЕЛНО ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ? Патрона трябва да играе!
Просто човек

2022.06.28 | 11:08

1
Хахаха! #КОЙ пък ще ви даде на вас мандат?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини