Манолова: Хората от площадите поискаха свободна демокрация

  • 27 юни 2022 08:47

  • 1638
  • 18
Манолова: Хората от площадите поискаха свободна демокрация
© БНТ

Провалът на правителството на Кирил Петков се състои в това, че не изгониха мутрите, не пресякоха схемите на ГЕРБ, приватизираха ги и ги надградиха, и на този фон забравиха за проблемите на обикновените хора, това заяви в "Денят започва" лидерът на партия "Изправи се, България" Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 679

Хората от площадите поискаха свободна демокрация, докато правителството на Кирил Петков ни предложи е политически феодализъм. Във феодалните министерства на отделните партии необезпокоявано се ширеше корупцията и вирееха мутри-брокери, както те се нарекоха едни други, очерта Манолова.

Манолова: Не искаме да се примирим с лицемерието на тези, които излъгаха протеста

"Погледнете какво се случи в енергетиката - вкараха посредници в сделките с природен газ. Само за месец май любимият посредник на властта направи 110 млн. лева печалба, което ощетява българските граждани", посочи тя и допълни, че в земеделието също има факти за скандални политики, същото се отнася и за сделките с оръжие.

Българите гласувахме огромното си доверие и надежда на тези управляващи и те проиграха точно това. "Те проиграха енергията, идеите и очакванията на хората", категорична е тя.

Манолова подчерта, че не вижда общ път между "Изправи се, България" и "Продължаваме промяната". "Няма как хора, за които битката с корупцията е просто телевизионна пропаганда, а лицемерието и лъжите към българския народ са ежедневна практика да бъдат наши партньори".

Според нея промените в КПКОНПИ, които са предложени не са нищо друго освен парламентът да избира разследващите инспектори, т.е. самите депутати ще си изберат разследващите. "Ако приемем, че Борисов си има Гешев, то бившите управляващи - четворната коалиция, ще си имат Гешев-2 в КОНПИ или Бойко Рашков, както искате го назовете".

Категорична е, че истинското решение е съдебна реформа, от което управляващите отстъпиха.

Кадрите на Борисов се подмениха с кадрите на Нинова и ощетени от всичко това са българските граждани, допълни Манолова. Определи като голям проблем липсата на каквато и да е политика по доходите.

Радина Лазарова
1638 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
РАДО ШИШАРКАТА

2022.06.27 | 23:11

18
БЕЛА ПТИЦО, КАЗАХ ЛИ ДА СИ СЕДИШ ОМБУДСМАН? - КАЗАХ :)
Умник Гюро

2022.06.27 | 13:12

17
Я виж кой се появи отново: метресата на братя Галеви... Тази оса е особено опасна за морала на обществото и трьбва незабавно да бъде отправена към болницата на 5-ти километър. Там полагат големи грижи за такива оси като нея.

2022.06.27 | 11:08

16
Ти да мълчиш Галева....
електрически стол

2022.06.27 | 10:57

15
за снайперистката мая

2022.06.27 | 10:51

14
Една дама от итн говори за изхабена демокрация, страшно е, но е вярно. Видяхме и новите почтени, колко са почтени, видяхме и нулевата толерантност към корупцията и истерията на кокорчо. Пълно разочарование.
Къде е …

2022.06.27 | 10:43

13
Тая демокрация? Партии създадени от един човек и управлявани еднолично досущ като банди
nn

2022.06.27 | 10:41

12
ovca manolova ta ot koga diktaturata vav taia darjava se narica demokracia
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.06.27 | 10:36

11
Невероятно, но факт! От всички бивши комунистически партии в Европа само БСП е на власт. Това е така благодарение на политическите патерици ДБ и ПП. Те крепят на власт най-статукварската партия у нас. БСП се свира в колибата си само при управление на ГЕРБ и СДС. И затова тогава България тръгва уверено и успешно напред. Но появят ли се патерици и започва куцукането. Така е и в наши дни. От днес БСП е в почивка. Циркулира единствено по медиите, където като журналисти се изживяват нейни симпатизанти. Но има мерак отново да яхне метлата. Патериците и те кокорят очички за още власт. И отново заедно с нея, столетницата. Затова и прокопсия няма да има. Тъжна българска орисия.
you should know

2022.06.27 | 10:28

10
by now there is no such thing as freedom in democracy...

2022.06.27 | 10:27

9
ЖИВИ ЛИ СТЕ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИ? ЩЕ ПУКНЕТЕ ОТ ГЛАД ИЛИ ШАРКА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини