Политолог: Шансовете на ново правителство на ПП в рамките на този парламент са малки

  • 25 юни 2022 16:45

  • 908
  • 4
Политолог: Шансовете на ново правителство на ПП в рамките на този парламент са малки
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Дали ПП ще съставят ново правителство в този парламент, зависи от това дали ще предложат Петков за премиер. Ако го направят, шансовете му да успее са много малки. Нов кабинет се отдалечава все повече. Това заяви за "Офанзива" политологът доц. Стойчо Стойчев.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 679

Според него самият вот на недоверие е бил внесен, за да се спре роенето на групата на ИТН. "Стратегически ход на ГЕРБ, за да спрат изкушаването на депутати от Петков. В момента ПП е функция на авторитета на Румен Радев. Вече нямат неговата подкрепа, а острият конфликт с него ще отнеме много от гласовете за тях", посочи той. И допълни, че Радев ще бъде много по-предпазлив преди да подкрепи нова партия.

Експерт: Предсрочни избори най-рано на 25 септември

По думите му разривът с президента, обаче, може да доведе нови избиратели при тях. "Това е много проамериканско правителство. ПП да се надяват, че част от гласоподавателите не са се обезверили, заради червените линии на Петков. БСП са най-големият губещ от изцяло машинното гласуване. Нинова е запозната с това и ако искат да имат по-успешно представяне, ще предприемат стъпки към връщане на хартиеното гласуване преди нови избори", смята Стойчев. И уточни, че 60% от пиара на ПП се базира на образа на Пеевски.

Теодора Павлова
908 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
САМО ВЪЗРАЖДАНЕ

2022.06.25 | 19:51

4
ВЪЗРАЖДАНЕ ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ
nn

2022.06.25 | 19:36

3
zashto bre kolega ia vij kak grob glasubva sas tiah za porednata glupost shto da ne gi podkrepiat za pravitelstvo
ШАНСОВЕТЕ НА ПП В ТОЗИ

2022.06.25 | 17:47

2
ПАРЛАМЕНТ ЗА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО СА НАИСТИНА МАЛКИ. НО, ШАНСОВЕТЕ НА ПП В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗА ПЪЛНО МТАЗИНСТВО НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА.

2022.06.25 | 17:03

1
Балсъмги ПП - то ! САМУ ВЪЗРАЖДАНЕТО !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини