Министър Лорер: Промяната, която се случи е безпрецедентна и на опозицията това не им харесва

  • 25 юни 2022 09:25

  • 1659
  • 24
© Нова телевизия

За нас обясненията с икономическите мотиви бяха несъстоятелни,това стана ясно в хода на самия дебат. Това беше повод. Истикнакта причина е острах от опизицията, като се чувства комфотно и това ще спре. Когато започнахме да отлепяме от дъното, казаха "стига толкова", време е да се върнем. Това заяви министърът в оставка Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 683

Промяната, която се случи е безпрецедентна и на опозицията не им харесва. Политиката стана прозрачна. Общественият дебат е прозрачен. Всичкки инвеститори и икономиката са довололни, че държавата започна да работи прозрачно. Срещам се с бизнеса, за да им дам увереност, защото ги хвана тревога. Уверявам ги, че проямата остава туки и това, което започнахме е необратимо. В рамките на 12 години оставахме последни в много индикатори, в рамиките на 6 месеца ние обърнахме нещата, посочи Лорер. 

Министърът на иновациите в оставка отбеляза, че промените и реформите по Плана за възтсановяване са над 20, като най-ключовите са в комисиите в парламента. 

Лорер коментира изказването на Слави Трифонов относно коалицията между “Продължаваме промяната”, ГЕРБ, ДБ и ДПС, която гласува за приемането на френското предложение за Република Северна Македония. 

Слави с първи коментар след като НС даде зелена светлина на Северна Македония за ЕС

Товва е неразбиране на демократичния процес. Може да има различни конфигурации. Когато се гласува оставка това е израз на разбирателство между партии, които не приемат управлението на страната. Казусът с Република Северна Македония е болезнен и за българския народ. Затова не е правилно малка група да взема решение, представителите на народа в парлманта трябва да вземат решение. Считаме че нещо токова важно трябва да бъде решение на парламента. Никой в Европа не разбираше какво искаме от Македония. Шест месеца работихме, за да обясним тези неща. В момента е важна македонската страна. Това решение защитава българския интерес, уточни Лорер. 

Различни политици взеха отношение по темата. Албанския премиер е емоционален, защото става въпрос и за преговоите на неговата страна. Той вижда България като пречка. Ние казахме, че това е негово мнение, но България няма да приема критики, защото защитава националния си интерес, посочи Лорер в отговор на думите на албнаския премиер Еди Рама. 

Албанският премиер: България получава подкрепа, за да дестабилизира РСМ

Министърът в оставка обясни, че от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" работят и за попълване на новия мандат, който предсти да получат от президента Румен Радев и за евентуални предсрочни избори. 

Във вторник или сряда ще се събере националнкия съвет на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", за да решим с какво правителство ще подходим към новия мандат. Не сме обсъждали нови промени, не сме обсъждали необходимист от размествания. Въздържаме се от коментар за имена на министри. Кирил Петков изведе България в изключителна бита при три кризии. Така че е много възможно отново той да бъде предложение за министър-председател, заяви Лорер. 

По думите му липсващите гласове трябва да дойдат от Има такъв народ. 

Според Лорер позицията на президента Радев спрямо Русия е недостойна. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1659 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Де

2022.06.25 | 17:04

24
Къде ти е къщата в Швейцария?

2022.06.25 | 12:30

19
Мафията, начело с ББ, Слави и Доган се бореше жестоко срещу промяната и успя да спечели първата битка срещу народа, но тя цели да спечели войната, тоест да се върне на власт и отново да разпределя порциите между обръча си от фирми.

2022.06.25 | 13:12

23
ПП, за която рониш сълзи за 9 дни окраде 9 милиарда и ти знаеш ли за какво и къде са отишли? Тази мафия надмина всички по света като печели по лев на литър от твоя джоб също. Та, това ли е промяната, за която плачеш?

2022.06.25 | 11:59

15
Отлепяме от дъното ....този не в ред съвсем ....при Бойко бяхме добре при тези сме супер зле

2022.06.25 | 13:07

22
Прав си . Разказаха ни играта за 6 месеца.

2022.06.25 | 12:17

17
Много демагогия и крадене бе Лорер. Къде се дянаха ценностите ви, ако въобще сте ги имали. И теб и жена ти все на държавна софра ви тегли.Малко чувство за мярка няма ли?
И.М.

2022.06.25 | 13:05

21
Ако имаха ценности намаше да се назначават семейно, любовници, братовчеди и др.
Sarbeca Z

2022.06.25 | 13:02

20
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека ! Противен гаден чифут, агент на мосад
Диди

2022.06.25 | 12:28

18
Журналята защо толкова угодно никой не пита кой по колко е взел за протестите през2020? На какви длъжности се назначиха хора на подсъдимите олигарси в съдебната система и из разни висши съдилища.Едно дело да е мръднало напред?

2022.06.25 | 12:06

16
Тоя Педерунгел мръсен евреин докога ще,се,прави на честен защо евреиката и,тя,на държавната ясла за, сметка на народа Български,
цар БОРИС I Покръстител

2022.06.25 | 10:59

14
поне фамилията на МОШЕ успя да осребри прстоя си във властта. разчекнаха се да грабят умоти. Абе Лорерчета - катафалка ремарке няма, НЯМА!

2022.06.25 | 10:58

13
Каква промяна бе плазмодий ? Само шуро-баджанашки заигравки и далавери и нови милиардни заеми от корифея на финансите Кокор Ефенди.Да го изчегъртам на най-милото ти под опашката
ПЕСОГЛАВЕЦ КОЛАБЪР

2022.06.25 | 10:43

12
ГЛЕДАЙ НАПРЕД ,ЗАЩОТО НАТАМ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПЪТ! ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА. КОЙТО Е БИЛ,НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ!КАЗАХ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини