Четирите партии провалиха повишаването на пенсиите

  • 24 юни 2022 10:25

  • 2824
  • 2
© Булфото (архив)

"Четирите партии - ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ" провалиха повишаването на пенсиите", това каза депутатът от БСП Румен Гечев в кулоарите на парламента.

Днес депутатите от четирите парламентарни групи не влязоха в пленарна зала и това доведе до провал на гласуването на проекта за актуализацията на пенсиите.

"Тези депутати не дават пет пари за хората, които гласуваха за тях. Те можеха да се регистрират и тези поправки ", каза още народният представител.

Министър Гьоков намекна, че може да има неприятни новини за пенсионерите

"Пенсиите на нашите родители и близки не бива да са заложник на политически интереси", каза още заместник-председателят на парламентарната бюджетна комисия.

„Това, че на 1 юли няма да могат да бъдат платени 20 процента увеличение, а само шест, се дължи на следните субекти -  ИТН, ГЕРБ, ДПС, "Възраждане", заяви Гечев.

По думите на народния представител трябва да се види дали увеличението може да се приеме със стара дата. "Националният осигурителен институт също трябва да каже дали увеличението може да е в следващ период", посочи още той.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2824 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДЕНЧЕВ

2022.06.24 | 11:55

2
ТОЗИ ДА СЕ СКРИЕ,ЧЕ ФАЛИРА ЕДИН ПЪТ ДЪРЖАВАТА С ВИДЕНОВ.КОМУНИСТ СПЕЦИАЛИСТ ПО ФАЛИТИ.

2022.06.24 | 10:52

1
Така де,Боко иска да харчи парите, ама идат избори бе - пак няма да сте вие!

Добави коментар

Водещи новини