Вътрешните министри на България и Азербайджан подписаха Меморандум за разбирателство за сътрудничество

  • 23 юни 2022 17:20

  • 431
  • 1
Вътрешните министри на България и Азербайджан подписаха Меморандум за разбирателство за сътрудничество
© МВР
Слушай новината Слушай новината

По покана на министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския на работно посещение в България е Вилаят Ейвазов, министър на вътрешните работи на Република Азербайджан.

По време на разговора в Министерството на вътрешните работи двамата министри дадоха висока оценка на отношенията между България и Азербайджан. Те изразиха увереност, че активният диалог във всички области на сътрудничеството ще бъде укрепен и надграден в бъдеще, съобщават от пресцентъра на МВР.

Бойко Рашков: Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на никого

Акценти на срещата бяха възможностите за развитие и задълбочаване на двустранните контакти в областта на вътрешните работи и сигурността, борбата срещу различните форми на трансграничната организирана престъпност, обучението и повишаването на квалификацията на служителите. Министрите на вътрешните работи на двете страни се обединиха около необходимостта от разширяване на професионалните контакти в тези области, както и по други въпроси от взаимен интерес. В хода на разговора бяха обсъдени и теми от международния дневен ред като войната в Украйна и последиците от нея за сигурността, както и актуалните миграционни предизвикателства.

Двамата министри подписаха меморандум за разбирателство относно сътрудничеството между полицейските академии на двете страни. Меморандумът разширява възможностите за обмен на опит и добри практики в областта на обучението и ще допринесе за повишаване на нивото на професионална подготовка на полицейските служители.

По време на визитата си в България делегацията от МВР на Азербайджан ще се запознае с дейността и обучителния процес в Академията на МВР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.23 | 18:01

1
Принцът на клозетите

Добави коментар

Водещи новини