Отцепниците от ИТН приканиха Слави и Тошко да минат детектор на лъжата

  • 22 юни 2022 18:04

  • 974
  • 3
© бТВ

Георги Георгиев, който се отцепи от ИТН, се е подложил на детектор на лъжата, за да обори обвиненията, че е купен. Това заяви на брифинг в парламента самият той. Полиграфското изследване е направено в лаборатория "Асес" на бул. Черни връх" 47, като мястото е избрано от журналист.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

„През последните осем дни сме обект на постоянни атаки от народни представители, които казват, че сме купени. Купуването и продаването на гласове е престъпление, а купуването на народни представители е още по-голямо престъпление. То трябва да бъде преследвано с цялата строгост на закона“, добави той.

Георгиев заяви, че темата с РСМ е измислена. "Считаме, че България под никаква форма в момента не бива да бъде поставяна в такава политическа несигурност", посочи още той.

"Изкарваме истини. Спокойни сме, защото казваме истината. Нямаме проблеми с никого. Те имат проблем със своите избиратели. Каним Слави Трифонов и Тошко Йорданов да застанат на този детектор на лъжата" заяви отцепилият се депутат от „Има такъв народ“ Иво Атанасов.

Отцепил се от ИТН: Тошко Йорданов каза, че ако парите не се дадат на наши министри, сваляме правителството

Георги Георгиев прочете въпросите от детектора и техните отговори. Към момента само той се е подложил на полиграфското изследване. 

Въпрос: Ти получи ли пари от някого, за да напуснеш ИТН?

Отговор: Не.

Въпрос: Кирил Петков предложи ли ти да станеш министър в „Продължаваме промяната“?

Отговор: Не.

Отцепилите се депутати призоваха прокуратурата да поиска конкретни доказателства от всички тези, които са ги обвинили. Ако нямат такива, да им бъде потърсена наказателна отговорност.

Отцепниците заявиха, че ще гласуват категорично "против" вота на недоверие срещу правителството. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
974 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хаха

2022.06.22 | 20:04

3
Приказки сме слушали всякакви, направи го на живо със свидетели. То ясно какво ще четеш и какво ще кажеш, това не е тест а пародия..
123

2022.06.22 | 19:43

2
Сбогом, балъци.

2022.06.22 | 18:10

1
Балабанов, ИТН, от парламентарната трибуна: "Защо "френско" предложение? Защо не е българско предложение?" Също Балабанов, ИТН, пак от парламентарната трибуна, само минута по-късно: "Архитект на "френското" предложение е Кирил Петков."

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини