Министър Денков: Не виждам позитиви за страната ни от нови избори

  • 22 юни 2022 16:32

  • 521
  • 4
Министър Денков: Не виждам позитиви за страната ни от нови избори
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Отиването на избори в този момент ще има негативни последствия, а не позитиви за страната ни". Това заяви в Пловдив министърът на образованието и науката акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

Според него, ако вотът на недоверие тази вечер успее, може да се стигне до забавянето на много законови промени, от които зависи получаването на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. По думите на проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С правителството е готово за всички варианти, но при падане на кабинета трябва да се обсъжда спешно как ще се управлява България.

Петков: Днес ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН поставиха под риск 2,6 млрд. лева за българската икономика

"Най-важното е да продължат усилията за промяна на начина, по който функционира държавата. При евентуални нови избори не виждам как ще се получи по-устойчива и по-конструктивна структура. Ако сега влезем в избори, бъдещият парламент ще е още по-фрагментиран, а структурата на управление ще е още по-неустойчива", добави проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Той не изключи вероятността да се стигне и до формирането на ново правителство в рамките на този парламент, но подчерта, че много зависи каква ще бъде целта на този кабинет.

"Ако целта е да се върнем към предишни практики, към предишни упражнения на властта, лично аз бих го смятал за вредно за България. Ако продължим, научавайки си уроците да променяме средата, да променяме законите, така че да има правова държава, да бъдат и хората, и малкият и средният бизнес по-уверени в това, което могат да направят, за да се развият, и хората да бъдат по-спокойни, че държавата има грижа за тях – заплати, пенсии, всичко, което виждате, че се опитваме да променим, макар и с много трудности през тези години. Това има смисъл. Няма значение името на премиера, няма значение кой е конкретният министър. Важното е, че България трябва да бъде променена и това се опитваме да направим", каза още просветният министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
521 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Доктор

2022.06.22 | 21:00

4
Старозагорски еснаф, дори само твоята оставка е огромен позитив.

2022.06.22 | 17:49

3
Понеже няма позитиви от правителството
Инженерът 1917

2022.06.22 | 17:08

2
Академика, защо ми звучите като ГЕРБ през 2020г. до март 2021г.?

2022.06.22 | 16:43

1
Ти с тези очила едва ли виждаш нещо изобщо старозагорски идиот

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини