ДПС не знае дали Пеевски ще гласува вота на недоверие

  • 22 юни 2022 15:01

  • 2151
  • 1
ДПС не знае дали Пеевски ще гласува вота на недоверие
© Булфото, архив

Не знам дали Делян Пеевски ще присъства на вота на недоверие към правителството. Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

За да мине вотът, 121 депутати трябва да го подкрепят. Публичните заявки на ГЕРБ (вносител на вота), ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ са, че ще гласуват със „за“. Заедно те разполагат със 125 гласа, след като от партията на Слави се отцепиха шестима народни представители. Въпросът е дали ще има още петима депутати, които да удължат живота на кабинета "Петков". 

На практика, за да не мине вотът, са нужни 5 гласа "против", "въздържал се" или просто 5-ма отсъстващи депутати.

„Ние сме либерална партия. Допреди малко заседавахме и с парламентарната група. Не можахме да вземем всички решения по всички въпроси. След малко ще заседаваме още. Въпросът е, че ние от носителите на истината, като нямаме указания, не можем да разберем каква е истината, а тълкувателите са Кристиан Вигенин и Мирослав Иванов“, каза още той.

Лични нападки белязаха дебатите по вота на недоверие! Гласуват го утре в 19.10 часа

В кулоарите на парламента Карадйъ заяви още, че въпросът защо не се събра кворум по-рано е към управляващите. "В НС се е твръдяло, което е и вярно, че кворумът е отговорност на управляващите.  „В последната седмица нито Кирил Петков, нито Асен Василев, нито Бойко Рашков са ми се обаждали да ми дадат някакви указания. Аз не знам какво да правя, а те са единствените носители на истината. Нито Кристиан Вигенин, нито Мирослав Иванов са ми разтълкували какво означава това. И аз откъде да разбера? Как да го разбера? Откъде да знам?“, добави той и заяви, че днес е празник на демокрацията.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.22 | 15:18

1
BRAVO DELIANE

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини