Денков: Оказва се, че вотът на недоверие е без доводи

  • 21 юни 2022 14:27

  • 1454
  • 4
Денков: Оказва се, че вотът на недоверие е без доводи
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Очаквах днес да бъде много бурно, динамично, тъй като се внася вот за недоверие към правителството. Оказва се, че няма какво да кажете или когато ви се отговори, нямате какво да допълните. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на образованието и науката акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

НА ЖИВО: Депутатите обсъждат вота на недоверие към кабинета "Петков"

„Тъй като наред с доводите, които бяха написани и представени официално, се говорят много други неистини, една от които е че правителството не работи интензивно и няма резултати, ще заявя какво постигнахме само за тези 6 месеца в сектор „Образование“. Няма да говоря само за това, че от 1ви април 2022 г. средно учителската заплата стана 1968 лв. Че за първи път от 1 април детските градини се посещават, като родителите са освободени от това да плащат такси. Няма да говоря за това, че увеличихме националните програми за образование с 90 милиона лева и станаха 260 милиона лева. Ще кажа, че това увеличение ще отиде за 70 000 деца, които за първи път ще имат възможност безплатно да се занимават със спортна дейност и изкуства извънкласно безплатно, а още 40 000 деца ще могат да отидат безплатно на море, ако няма проблем с пандемията“, посочи той.

Денков припомни, че са приети и още 20 национални научни програми, някои от които напълно нови.

Протести и парламентарни дебати

„Всички приказки, че правителството не работи интензивно са само за да хвърлят прах в очите на хората“, категоричен бе министърът.

"Имаме какво да кажем, но нямаме възможност да говорим неограничено като министрите", каза бившият министър на образованието Красимир Вълчев, като поздрави сегашния си колега за някои от направените неща, но поясни, че някои от тях са стартирали реализирането си по-рано. 

„Мисля, че не е добре да се състезаваме кой какво е започнал. Когато влязох в министерството, имаше концепция за този електронен облак. Тя не беше достатъчно добра, преработихме я, подготвихме и направихме обществена поръчка. Да, вие нямахте инфлация, нямахте и война. „Стига с тази война“ - по-цинично изказване днес не съм чувал. Поне книжки да бяхте прочели, за да знаете какво означава войната. Не, не сте чели“, отговори Денков, след като от място се чу провикване: "Стига с тази война". 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1454 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Спас

2022.06.21 | 15:10

4
Малоумнико, ти си един отвратителен книжен плъх. Най-голямата ти реформа е да запоне учебната година на 1 септември. И това няма да стане. Марш да те няма
К.ур за БСп и п.ростите П.утки

2022.06.21 | 14:36

3
само еин довод , нагъл нищоправецо - Н Е К А Д Ъ Р Н О С Т!

2022.06.21 | 14:33

2
Още един помияр
миииииии

2022.06.21 | 14:30

1
вие не крадете,вие грабите, и то най нагло,затова народа ви казва БЕГОМ ОТ КЪДЕТО СТЕ СЕ ПРЪКНАЛИкатилиБезподобни!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини