Йотова: Бюджетът ще мине

  • 20 юни 2022 11:56

  • 1536
  • 7
Йотова: Бюджетът ще мине
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Оптимист съм, че въпреки всичко, този бюджет ще мине. Такава прогноза направи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 147

Според нея, ако актуализацията на държавния бюджет не се приеме, това ще е катастрофа най-вече за пенсионерите и социално уязвимите групи.

„Мисля, че ще има доста нови предложения от различни парламентарни групи. Ако тази дискусия се използва с предизборни цели, ще е грешка. Последното нещо, което трябва да прави България в момента, е избори. Оперативните програми са доникъде. Две години и повече застой. В условия на криза и война отново ще изпаднем на последните места във всички европейски класации. Увеличава се безработицата. Отново се разтваря ножицата на бедността. Надявам се утре правителството и министрите да получат и защитят доверието“, допълни Йотова.

Мика Зайкова: В този вид актуализацията няма да се приеме

Очакванията на вицепрезидента са утре да се проведе много сериозна и съдържателна дискусия. „Дебат по това какво ще очаква България в следващите месеци, за нашата икономическа и финансова стабилност. Много се надявам, че няма да станем свидетели на размяна на квалификации, обидни думи и изречения. Надявам се утре българският парламент да бъде на висота. Най-важното е актуализацията на бюджета, за да знаем доколко и как ще бъде гарантирана финансовата стабилност на страната, както и приемането на така необходимите закони във връзка с Плана за възстановяване“, посочи тя.

Министър Гьоков: Има риск бюджетът да не мине

„Чакам всеки момент да се събере Комисията по външна политика, за да изработи своята позиция във връзка със Съвета, който започва след броени дни в Брюксел, по отношение на това с каква позиция ще отиде българският министър-председател там. Познавам само двата документа. Не познавам т.нар. Съвместен двустранен протокол и не мога да го коментирам. Той е най-важното нещо в тези документи, освен преговорната рамка и френското предложение – анекса“, коментира още Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Теодора Павлова
1536 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.06.20 | 14:54

7
Еви си майката пачавро долна, свинкя проклета!!

2022.06.20 | 14:43

6
Да не минава Защо ще плащаме с високи данъци мижавите левове за пенсионерите
Гост

2022.06.20 | 14:42

5
Тате каза че бюджетът ще мине ама друг път

2022.06.20 | 14:16

4
Свиня,много те е страх за заплатата ти
Умник Гюро

2022.06.20 | 13:46

3
Рижава комунистическа свиня. Грух-грух...

2022.06.20 | 12:54

2
Защо вицепрезидентът се намесва в изпълнителната власт? Илияна съвсем се самозабрави, много й се иска да командори всички подред.

2022.06.20 | 12:23

1
Свиня

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини