Румен Радев заминава на посещение в Латвия

  • 19 юни 2022 16:47

  • 651
  • 8
Румен Радев заминава на посещение в Латвия
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 20 юни, понеделник, президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще участва в срещата на върха и бизнес форума на инициативата „Три морета“ в Латвия.

Държавният глава ще посети Рига по покана на латвийския си колега Егилс Левитс, който миналата година на срещата на върха, домакинствана от българския президент в София, прие тазгодишното домакинство на регионалната инициатива за насърчаване на транспортната, енергийна и дигитална свързаност. Инициативата „Три морета“ включва 12 държави членки на ЕС в региона на Балтийско, Адриатическо и Черно море, разположени по оста Север-Юг на Европейския континент. Нейната основополагаща цел е да стимулира икономическия растеж и регионалното сближаване чрез разширяване и усъвършенстване на свързаността на транспортната, енергийната и дигиталната инфраструктура в Източна Европа.

Румен Радев разговаря с представители на Инвестиционния фонд на инициативата "Три морета"

Българският държавен глава ще участва в президентския панел на форума заедно с президентите и представителите на високо ниво на страните участнички в инициативата: Република Латвия, Република Словения, Румъния, Република Полша, Република Австрия, Република Литва, Република Естония, Унгария, Чешката република, Република Хърватия и Словашката република. В сесията на високо равнище ще участват и представители на стратегическите партньори на инициативата „Три морета“ от Европейската комисия, Германия и САЩ.

В рамките на бизнес форума, съпътстващ срещата на върха на инициативата „Три морета“ в Рига, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще вземе участие в президентската дискусия, в която ще участват лидерите от инициативата и нейните стратегически партньори. Дискусията е посветена на влошената среда за сигурност вследствие на войната в Украйна и на новите предизвикателства пред страните от региона.  В тази връзка, страните участнички ще обсъдят възможностите и перспективите за приобщаване към проектите в рамките на инициативата на Украйна и други страни от Източното партньорство и Западните Балкани. Предвижда се в Рига президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да проведе двустранни срещи със свои колеги, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
651 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Вижте как гледа

2022.06.20 | 02:47

8
като идиот, този тъпан от снимката!
Дали пак

2022.06.19 | 22:07

7
ще го изгонят.

2022.06.19 | 18:55

6
Забърка кашата и гледа да е далеч

2022.06.19 | 17:39

5
Богата и просперираща България с ПП

2022.06.19 | 17:20

4
Този тиквар на снимката нее бил българин.Излъгани.Стефа Янев е същият.

2022.06.19 | 17:18

3
Българи в момента е по зле от Украйна,защото сме разединени.
Фико

2022.06.19 | 16:58

1
Е чий ще го дири в Латвия тоя тупан?

2022.06.19 | 17:17

2
Радев раздроби България отива да оправя Латвийските уюове.

Добави коментар

Водещи новини