“Дясната ръка” на Стефан Янев напусна партията му в деня на нейното учредяване

  • 19 юни 2022 13:07

  • 13283
  • 20
“Дясната ръка” на Стефан Янев напусна партията му в деня на нейното учредяване
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

“Дясната ръка” на Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен напусна партията му в деня на нейното учредяване, пише Dir.bg.

Съоснователката на партия “Български възход” Ралица Симеонова обяви, че напуска проекта в деня на неговото учредително събрание. Сочената за “дясна ръка” на бившия служебен премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен обяви решението си с пост във Фейсбук.

“Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път”, написа Ралица Симеонова.

Като основен мотив за решението си тя посочва кадровите решения в партията. Според нея проблемът вече е нерешим, а “Български възход” се пълни “със странни партийни отломки”.

“Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация “Български възход” е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности”, обяснява Ралица Симеонова.

Тя подчертава, че целта й е да няма “излишни спекулации” защо няма да участва в Учредителното събрание днес.

Стефан Янев учредява партия

“Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България. Аз пък ще се радвам на свободата да изразявам открито гражданската си позиция, както е било винаги досега”, завършва Ралица Симеонова.

Преди да координира политическия проект на Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен, Ралица Симеонова беше част от екипа му като заместник-министър в Министерството на отбраната.

Днес следобед “Български възход” ще проведе учредителното си събрание в зала 3 на НДК. Сред по-известните лица в инициативния комитет са бившият служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова, изпълнителният директор на Борда по туризъм Поля Карастоянова и бившият заместник-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов. 

Сред водещите лица първоначално беше представен ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов. Последваха обвинения в оказване на корупционне натиск срещу изпълнителния директор на БАБХ Христо Даскалов. В отговор Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен обяви, че към момента “Пламен Моллов няма да остане в партията, но ако си изчисти името, има шанс за нови разговори с него”.

 

Калина Христова
13283 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Просто човек

2022.06.19 | 13:19

1
Още не са се учредили, и вече напускат...и то не която и да е, а неговата "дясна" ръка... Бързо разбра, че тоя е путинска марионетка!

2022.06.19 | 14:04

2
Господар на роби

2022.06.19 | 14:06

3
Любовница ли му бе, дайте фото чабуджак

2022.06.19 | 14:08

4
Наистина Бойко ще си го върнете на бял кон. По близо е до народа, поне не е намръщен и не излъчва суратлък на диктатора
Тирето

2022.06.19 | 14:53

13
Плачете вие за Бащицата, Мутрата...но няма да се случи!
Каун Каунич -бг мършоляк

2022.06.19 | 14:09

5
Боклук до боклука , шмекер до шмекера .

2022.06.19 | 14:10

6
Бойко Б. Идвай си, баба Гира плаче за теб, а внучката й, за Кирил и Асен.
..

2022.06.19 | 14:25

7
Добър ден! Трябва да си голям лумпен за да не виждаш че това е новия проект на САЩ който има за цел да смени просто Киро като падне от власт
..

2022.06.19 | 14:26

8
Добър ден! Трябва да си голям лумпен за да не виждаш че това е новия проект на САЩ който има за цел да смени просто Киро като падне от власт
...

2022.06.19 | 14:26

9
Добър ден! Трябва да си голям лумпен за да не виждаш че това е новия проект на САЩ който има за цел да смени просто Киро като падне от власт
✠❤KЮ oт Tyмбa Дъгe❤ yerl.org/CMqs7

2022.06.19 | 14:37

10
☞Дoмyз-koпeлдaцитe-cлyги нa Caтaнaтa, тяxнaтa мaмa cвинckъ дъ ибъ, ca блokиpaли „uni.su“!: rb.gy/cw3xj9 ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: yerl.org/rKLq2 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичkу дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m
₺Лилянa Пaвлoвa₺

2022.06.19 | 14:39

12
☞Долу сатанинската антибългарска цигaн-секта ГЕРБ+PзБ+СДС+ДПС!: yerl.org/MTs5G ☞Доживотен затвор за канибалите-мафиози-българоубийци, циганина Цветан Цветанов и циганина Бойко Борисов!: yerl.org/ezFcx ☞Да чукат камъни за тунела под Шипка милиционеро-болшевишките гадове гнусни!!!: yerl.org/QUCjM ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP
Aтилa Бич Бoжий

2022.06.19 | 14:38

11
☞Bcичkи ca Дeцa нa ДC и нa Cтapи Koмyниcти! ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм! ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB! ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe! ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo! ☞Члeн нa БKП - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Член на MBP - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДAHC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cвoдниk - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA! ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи-CAМO ПOД ЗEМЯТA! ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn

Добави коментар

Водещи новини