С открит летателен ден българските Военновъздушни сили ще отбележат 110-ата годишнина от първия боен полет

  • 17 юни 2022 18:07

  • 756
  • 0
С открит летателен ден българските Военновъздушни сили  ще отбележат 110-ата годишнина от първия боен полет
© Министерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25 юни 2022 г. (събота) от 9.30 ч. като домакин на авиационен празник по повод 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Официалното откриване на авиационното събитие ще бъде в 11.00 ч., когато ще започне 4-часовата интензивна и богата летателна програма.

Гостите на празника ще наблюдават формации от самолети и висш пилотаж, изпълнение на елементи от основните мисии и задачи на самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J „Спартан“, Л-410, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Бел-206. Българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили ще представят своите умения и способности.

След финала на всяка задача във въздуха самолетите и вертолетите ще рулират в непосредствена близост до линията на публиката, така че малките зрители да могат да наблюдават техниката.

МО: Учението „Въздушен страж-2022“ допринесе за усъвършенстване на способностите на личния състав на ВВС

Организаторите предвиждат в програмата и други специални изненади, които ще запазят в тайна за празничния ден.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и със специалната обслужваща техника на летището. Ще бъдат представени още комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски. В отделни центрове посетителите ще могат да разгледат и научат повече за дейността, авиационното оборудване на самолетите и професионалните отговорности на различните специалисти от състава на ВВС.

В кратките почивки на демонстрациите Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще представи богат репертоар на военни маршове и произведения от филмова музика, рок, джаз, българска естрада, както и народна музика.

Входът в авиобаза Граф Игнатиево в празничния ден е свободен.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини