Мирослав Иванов обясни какво се случи между Настимир Ананиев и Хамид Хамид

  • 17 юни 2022 09:54

  • 3347
  • 4
Мирослав Иванов обясни какво се случи между Настимир Ананиев и Хамид Хамид
© Кадър: БНТ (архив)

Ще се опитвам с диалог, с добра дума да успокоявам страстите, защото най-важното е Народното събрание да продължи своята работа. Това сподели временният председател на парламента Мирослав Иванов по повод краткия конфликт между Настимир Ананиев от ПП и Хамид Хамид от ДПС.

,,Г-н Костурков се опита да каже нещо на един колега от ДПС, който беше изразил отношение за процедурата на г-н Божанков. Изрично попитах г-н Костурков дали е отправил някакви провокативни реплики към ДПС, на което той отвърна с не. Господин Ананиев си седеше на неговото място, когато той стана и се опита да раздели двете групи и тогава се появи тази агресия на Хамид Хамид към него'', разказа Иванов пред журналисти в кулоарите.

Хамид: Леко бутнах Ананиев и той театрално залитна и падна

По въпроса със свикването на извънредно парламентарно заседание в неделя Иванов смята, че такова не е нужно.

Не мисля, че има необходимост от извънредно заседание в неделя. Действително политическите страсти са много нажежени, които отекват доста силно и в българското общество. Вчера имаше протести и аз не искам да нагнетявам допълнително напрежение. Искам ситуацията малко да се успокои, за да може парламентарните групи да помислят трезво какво следва оттук-нататък като поведение, като отношение, защото предстоящият вот на недоверие е изключително важен, тъй като той ще предопредели бъдещето на страната в следващите няколко месеца и години, обясни той.

Десислава Атанасова: В неделя искаме дебат по вота на недоверие

По думите му нови избори ще спънат работата на парламента и приемането на нови закони, които ще се отрази негативно по Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като има риск да не бъдат усвоени средства от ЕС.

Смятам още следващата седмица да включа точката за избор на нов председател на НС в дневния ред. Тази точка ще бъде разгледана може би в сряда, добави още Мирослав Иванов.

Мирослав Иванов ще е председател на парламента до избора на нов

Последвайте канала на

Владимир Василев
3347 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Боби

2022.06.18 | 22:14

4
Ямболски гей!!!Възбуждаш ли се,че киру ПОРИ мустакатата ти позната???
прасе

2022.06.17 | 10:01

1
турците се правят на бабити
аз

2022.06.17 | 11:34

3
БСП, както обикновено, се опитаха да направят "революция" - да "пролеят кръв".
Христова

2022.06.17 | 10:11

2
Турците да си ходят в тяхната Родина-майка Турция.32г са във властта, достатъчно забогатяха.

Добави коментар

Водещи новини