Началникът на отбраната ще участва в 15-ата ежегодна конференция на началниците на отбраната на страните от Балканския регион

  • 15 юни 2022 11:27

  • 400
  • 2
Началникът на отбраната ще участва в 15-ата ежегодна конференция на началниците на отбраната на страните от Балканския регион
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в 15-ата ежегодна конференция на началниците на отбраната на страните от Балканския регион, която ще се проведе от 15 до 17 юни в Охрид, Република Северна Македония, съобщиха  от пресцентъра на ведомството.

Основната тема на тазгодишното издание е „Използване на въоръжените сили за справяне със съвременните предизвикателства пред сигурността в национален и регионален план – споделяне на добрите практики“. В Охрид ще присъстват също началниците на отбраната на Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора.

Председателството на форума е за една година на ротационен принцип и след завършването на конференцията, то ще бъде поето от България. 

Адм. Ефтимов: България ще продължи с ускореното изграждане на способностите на армията 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
400 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.15 | 13:15

2
В армията има повече генерали, адмирали и офицери отколкото войници. Всички се пенсионират предсрочно на 3400 лв.

2022.06.15 | 11:50

1
Какво ще прави там? Кафе и чай ли ще им носи?

Добави коментар

Водещи новини