Проф. Маринов: ГЕРБ избърза с внасянето на вота на недоверие

  • 15 юни 2022 09:06

  • 1215
  • 3
Проф. Маринов: ГЕРБ избърза с внасянето на вота на недоверие
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Според председателя на Стратегическия съвет при президента Румен Радев проф. Александър Маринов ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са избързали с внасянето на вота на недоверие към правителството.

„Съчетаването на вот на недоверие с внесено предложение за актуализиране на бюджета е доста сложна комбинация“, заяви той.

ГЕРБ внасят вот на недоверие към правителството

Според проф. Маринов партийно-политическата ни система отдавна е в състояние на разпад.

„Това, което преживяваме сега, е логическа последица от тези процеси, които текат години наред. От една страна, партиите не са способни да управляват, както трябва, от друга страна, се ползват с изключително ниско доверие на гражданите“, добави той в сутрешния блок на БТВ.

Според проф. Маринов единственото, което може да помогне на управляващите, е да започнат да вършат работа и тогава оцеляването ще дойде от само себе си.

Държавният глава е готов за сформиране на служебен кабинет, ако се наложи, декларира председателят на Стратегически съвет при президента.

Не мога да говоря от името на прездента, но ние живеем отдавна в кризисни условия, така че държавният глава трябва да бъде готов за развоя на всякакви кризисни събития. Да, той е готов, отговори, проф. Маринов на въпрос на водещия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1215 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
лили

2022.06.15 | 10:05

2
как да си вършат работата като са некадърни и мислят само да грабят и продават държавата. жалко за нашите деца

2022.06.15 | 10:08

3
или по-скоро не мога да свършат нищо, понеже статуквото не се дава а простите (като теб) предпочитат мутри и клептомани. платен трол ли си или просто полезен идиот?

2022.06.15 | 09:20

1
ЕПМ

Добави коментар

Водещи новини