Драгомир Заков ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО

  • 14 юни 2022 13:49

  • 787
  • 0
Драгомир Заков ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която ще се проведе в периода 15-16 юни 2022 г. в Брюксел, Белгия, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

По време на срещата ще бъдат обсъдени дългосрочната адаптация на възпиращия и отбранителен потенциал и осигуряването на необходимите ресурси за Алианса и други ключови въпроси от дневния ред на НАТО.

Министрите на отбраната ще участват в работна вечеря с представители на Украйна, Грузия, Финландия, Швеция и ЕС, на която ще бъдат обсъдени усилията за спиране на руската агресия, подкрепата за Украйна и възможностите за подпомагане на уязвимите от руско влияние страни-партньори на НАТО.

Форумът ще предостави възможност за подготовка на най-важните решения за срещата на върха в Мадрид в контекста на променената среда за сигурност след агресията на Русия срещу Украйна.

Заков за самолета нарушител: Може този полет ще се окаже банален и тривиален случай

Константин Тодоров
787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини