Панев: Правителство на малцинството поне до септември, после ще видим

  • 14 юни 2022 08:19

  • 2033
  • 5
Панев: Правителство на малцинството поне до септември, после ще видим
© Булфото (архив)

"Има няколко сценария. Водещият и най-важният за страната е борба, битка между два модела на управление - клиентелисткото, което не иска да си тръгва и на либералната демокрация. Това е България в момента – битката между тези два модела." Това каза пред БНР Владислав Панев, депутат от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", съпредседател на "Зелено движение".

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Според Панев от вчерашните пресконференции на ПП и различните фракции в ИТН е станало ясно, че "в определени министерства промяна като че ли няма и нещата си вървят по старому и съответно има министерства, където промяната се осъществява".

Радостин Василев: Мафията проби в ИТН. Свалям доверието си от Слави Трифонов

Като най-възможен вариант е през следващите няколко месеца Владислав Панев очерта правителство на малцинството, което търси подкрепа за важни законопроекти.

"Поне до септември, а след това – ще поживеем, ще видим."

ГЕРБ не е приемлив вариант за коалиране, но ако се търси подкрепа за реформи, е нормално да бъде от всички парламентарни сили, отбеляза Панев.

"Не мисля, че би било отговорно поне до актуализацията на бюджета парламентът да се занимава и с вотове на недоверие. Големият тест пред парламента утре ще бъде приемането на бюджетите на първо четене."

Съществува риск за бюджета, ако преди второто четене започнат да валят предложения за милиарди, коментира Владислав Панев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2033 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ЛизБлиз

2022.06.14 | 10:13

5
Вие следващия парламент ще го гледате само и единствено отвън!

2022.06.14 | 09:18

4
Всеки Божи ден да сте на власт е престъпление срещу цялата Вселена
Нищоправец

2022.06.14 | 09:06

3
ТИЯ ПЪК ЧЕРВЕНИ МИЖАТУРКИ ОТ ДБ ЗА ПЕТ ЛЕВА СЕ ПРОДАВАТ.НЕЩАСТНИЦИ.
Stamatis

2022.06.14 | 08:36

2
Някакси звучи като заклинание! Много им се иска да стане така! А дали?!Всички си показахте рогите!Лъснаха ви задниците, не ви пука дори и за родните ви майки, алчни копелета!Нищо, идва Видовден!
Кирил

2022.06.14 | 08:31

1
Този е една торба с лайна

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини