Президентът Радев разговаря по телефона с Шарл Мишел

  • 13 юни 2022 20:04

  • 964
  • 5
Президентът Радев разговаря по телефона с Шарл Мишел
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Интеграцията на Република Северна Македония в ЕС трябва да бъде устойчив и необратим процес и да се гради на реални резултати в изпълнение на критериите за членство.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът подчерта, че изпълнението на Копенхагенските критерии за членство в ЕС, предоставянето на конституционни гаранции за спазването на правата на македонските българи от страна на РСМ, изкореняването на езика на омразата към България и българите и опазването на българското културно-историческо наследство в югозападната ни съседка са необходими стъпки по нейния път към Обединена Европа. 

Президентът Румен Радев настоя ЕС да бъде гарант за спазването на правата на българите в РСМ

България е открита за диалог и очаква конкретни резултати, които няма как да бъдат отчетени в оставащите дни до предстоящото този месец заседание на Европейския съвет, отбеляза още президентът. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на оцени високо все по-доброто разбиране на българската позиция в рамките на Европейския съюз и открои необходимостта от изработването на ясни механизми и измерими критерии, които да отчитат реалния напредък на югозападната ни съседка в процеса на европейска интеграция и да отстояват демократичните норми и принципите на ЕС.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе телефонен разговор, посветен на европейската перспектива на Република Северна Македония и с федералния министър по европейските и международните въпроси на Република Австрия Александер Шаленберг.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
964 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.06.13 | 20:23

2
ПЕДЕРУСЪТ РУМЕР РАДЕВ
Дим

2022.06.14 | 00:30

5
Това правителство от помияри го докара Радев.
абе плашипутарник

2022.06.13 | 21:18

4
какво не одобряваш от думите на президента бе тъпанар недоклатен
афера.бг

2022.06.13 | 20:49

3
СЛАВИ, НЯМАТ СРАМ! НА ТВОЕ МЯСТО БИХ ПОПИТАЛ САМО ЕДНО СТАРИЯ ТИ ПРИЯТЕЛ РУМЕН РАДЕВ: ЩЕ ОТЕГЛИ ЛИ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО, ОСТАВАЩО НА ВЛАСТ С КУПЕНИ С КУФАРИ С ПАРИ ДЕПУТАТИ?!

2022.06.13 | 20:17

1
Гн Президент не вярвайте на този мишок.

Добави коментар

Водещи новини