Сандов: Бащата на Кирил Петков е изразявал гражданска позиция за АМ "Струма", няма шуробаджанащина

  • 13 юни 2022 09:05

  • 1338
  • 6
Сандов: Бащата на Кирил Петков е изразявал гражданска позиция за АМ "Струма", няма шуробаджанащина
© Булфото (архив)

"Докато няма решение на Народното събрание, аз ще продължавам да действам по начина, по който са ни избрали, с коалиционното споразумение." Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов за трусовете в управляващата коалиция и възможните варианти за управление занапред - правителство на малцинството или програмен кабинет.

България вече губи пари от Европа, изтъкна вицепремиерът и даде пример с липсата на решение за енергийния преход във въглищните региони.

Министър Сандов със заповед заради предстоящите валежи

"Ние вече губим пари от Фонда за справедлив преход, поне половината за тази година, а те са над 150 милиона. Вече губим пари от липсата на начало на Плана за възстановяване и устойчивост. Ако това се забави, тези средства, които биха идвали по тези две направления, са всъщност милиарди и това са пари, които ще бъдат пропуснати за българската икономика и българските граждани."

През годините са развивани грешни политики за разчистването на речните корита, подчерта Сандов в предаването "Преди всички" след поройните дъждове през уикенда.

"Корекцията на реките често пъти води до наводнения, въпреки че се прави за превенция от наводнения. Реките сами правят своите речни корита в зависимост от самия речен оток, те се изменят във времето. Човекът, в опит да нагоди своята дейност, понякога ги изправя, слага стени…"

Няма пари за превенция от наводнения, обикновено тези пари се отпускат за последствията, заяви екоминистърът.

По казуса с Кресненското дефиле и трасето на АМ "Струма" в района и изразеното мнение от бившия министър на регионалното развитие Николай Нанков за намеса на бащата на премиера, министърът на околната среда и водите коментира:

"Бащата на Кирил Петков няма никакво касателство, ако говорим за официални действия, официални решения и участие на лица по официален ред в този процес. Нито е част от проектанта, нито е част от изпълнението, нито е част от някоя от институциите, които вземат решения по този въпрос. Това е абсолютна спекулация. Това, което е правил бащата на Кирил Петков, е, че е изразявал своята гражданска позиция по тази тема. За никаква шуробаджанащина не може да става въпрос и за никакво официално участие на бащата на Кирил Петков в този процес."

Граждани поискаха от премиера Петков последната отсечка на АМ "Струма" да носи името на Боян Петров

Днес МОСВ ще представи отчет за свършеното през шестте месеца от началото на мандата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1338 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Умник Гюро

2022.06.13 | 11:58

6
Да ви таковам майката, шуробаджанаци и сатанисти! Вън от България, дрисливи масони, комунисти и престъпници! Анатема!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН

2022.06.13 | 11:32

5
..НА ИСТИНСКИЯТ И ЛЕГИТИМЕН ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ ОБЩЕСТВЕН И ЗАСЛУЖИЛ ГЕНЕРАЛ БОЙКО БОРИСОВ..

2022.06.13 | 11:20

4
Кирето не са ли го арестували за подслушванията?
Мая

2022.06.13 | 10:36

3
куха,селска муцуна
ne

2022.06.13 | 10:12

2
selski platen bokluk tom i az imam mnenie za magistrala struma zashto amerikanskata mastia kirco ne go e vzel pod vnimanie
Панчо

2022.06.13 | 09:13

1
Безполезник

Добави коментар

Водещи новини