Йордан Цонев разкри проект ли е ИТН на ДПС

  • 13 юни 2022 08:17

  • 3558
  • 7
Йордан Цонев разкри проект ли е ИТН на ДПС
© Булфото (архив)

"Учудвам се на тези приказки, че сме натиснали бутон на Слави Трифонов и той излязъл от коалицията. Така става, когато започнат да губят властта определени кръгове. Ако Слави и неговата формация беше проект на ДПС, нямаше да пзоволим да се ходи на трети избори през миналата година. Имаше тогава всички условия кабинетът да поеме ударите на кризата. А Слави игра тази игра, за да даде време на ПП ("Продължаваме промяната") да се сформират, да излязат на сцената, да спечелят и да сформират кабинет. ИТН бламираха съставянето на кабинет след изборите през юни. Тогава през цялото време се игра игра против интересите на България". Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев  в ефира на Нова телевизия по повод актуалната политическа ситуация след излизането на ИТН от правителствената коалиция.

Той обаче заяви, че ДПС ще гласува поправките в бюджета:

"На първо четене няма да подкрепи бюджета. Между първо и второ четене обаче даже ще засилим някои неща - пенсии, горивата, (нулев) ДДС за хляба. Ще добавим сума за животновъди, растениевъди и т.н. На второ четене ще мине, но на първо, ако разчитат - ние сме опозиция, няма как да подкрепим", допълни Цонев.

Според него, въпреки че управляващите отрекоха да са готвили антикорупционен закон, предвиждащ по-лесно конфискуване на имущество, това е вярно.

Йордан Цонев: Антиинфлационните мерки са закъснели и нямат фокус

"Те отричат онзи текст. Но Асен Василев е работил по него, той е писал укаанията. Това са груби нарушения на Конституцията и на разделение на властите", допълни Цонев.

ДПС е готово да отиде на избори, защото "социолозите казват, че рейтингът на новата форрмация драстично е спаднал и ние очакваме народът да ги изведе от властта. Те не изпълниха своите обещания. Искаме да няма хаос в управлението. Няма никаква координация и ясна стратегия за преодоляване на кризите. Правителството и политиката му, и липсата на координация усилват кризите. Предлагаме народът да каже още веднъж, защото това е демокрацията. Всички хора да гласуват и да видим одобрява ли народът това, което му се случва."

Що се отнася до Делян Пеевски той заяви:

"Казусът "Пеевски" е затворен. Отношенията на ДПС с амариканското посолство и правителство са прекрасни. Ние сме в контакти, в  диалог и те знаят, че подкрепяме всяка инициатива. В Европа знаят всичко за казуса "Пеевски" и за евроатлантическата ориентаци на ДПС. Казусът е в съда в САЩ, вече никой не може да се произнася по него, само съдът - той ще каже дали Пеевски е виновен или не."

Последвайте канала на

Калина Христова
3558 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.06.13 | 15:49

7
alo mentata kakav proekt nie izberatelite na slavi 6te glasuvame za vazrajdane vav tova badete sigorni nie mrazim dps a ne kato ple6ivia da vi se gazi

2022.06.13 | 09:10

3
един от най-отвратителните плужеци на българското публично прострранство е даню ментата, шибаното крупие
фен

2022.06.13 | 12:08

6
Напълно съгласен!
баба гицка

2022.06.13 | 09:07

1
САМО ГЕРБ

2022.06.13 | 09:55

5
smart za gerb samo vazrajdane
Бай Хой

2022.06.13 | 09:09

2
СВИКВАЙТЕ ГЕйРБАВИ ДРоГАРе ТУЛУПИ ☭, ..... ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕТЕ МУ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА

2022.06.13 | 09:54

4
toz kradec e za besiloto

Добави коментар

Водещи новини