ПП отговори на Ива Митева за КПКОНПИ: Сипе откровени лъжи, не е чела законопроекта

  • 10 юни 2022 12:03

  • 2225
  • 8
© Novini.bg

Възмутени сме от откровените лъжи, които се сипят днес относно изготвянето на този законопроект. Възмутени сме от това, че отново представителите на ИТН в трети пореден парламент саботират всички възможни действия за реформа в КПКОНПИ и за ефективни действия срещу корупцията в България. Това заяви на брифинг в парламента Милен Матеев от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

„Не сме изненадани от истеричната реакция на тези представители на ИТН, защото тази истерична реакция сме я наблюдавали лично в експертните съвети, които сме организирали по изготвянето на законопроекта. През целия процес те саботираха като или не присъстваха на тези работни групи, или се появяваха за 5 минути и ги напускаха. Заявяваха, че твърдо държат на своето условие, а това условия превръщаше комисията в неработещ орган. Условието беше да имат човек в комисията с право на вето, който да решава кой да бъде разследван и кой не“, допълни той.

Ива Митева критикува предложения Закон за КПКОНПИ

Матеев изрази искреното си учудване, че уважаван юрист като Ива Митева не е прочела законопроекта и говори абсолютни лъжи за това как някои членове от него противоречат на Конституцията. „Трябва да си припомни, че миналата седмица се наложи всички ние да напуснем парламентарната зала, за да не бъде погазена императивна разпоредба на Конституцията. Това предложение за погазване на Конституцията беше по предложение на същата г-жа Ива Митева. Тя говори за това, че е противоконституционно разследващите инспектори ще участват в съдебния наказателен процес. Такова нещо в законопроекта няма“, подчерта той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2225 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.06.10 | 14:13

8
Българи време е!!!
Умник Гюро

2022.06.10 | 13:50

7
"Продължаваме подмяната" и "Има такъв чалгар" взеха да си пречат в многомилиардните кражби. Тези мошеници, както и цялата престъпна шайка, наречена "коалиция", са за Урановите мини. Там да си се разбират как се краде от бедния български народ. Анатема!
Тенев

2022.06.10 | 13:28

6
Защо ви е трудно бе хора, да останете учтиви и трезво мислещи? Защо винаги е някой друг?
ПП

2022.06.10 | 13:21

5
Са кууурви и педаали . Точно затова не се разбират с обществеността.

2022.06.10 | 13:19

4
Ива Митева още от самото начало си беше гола вода
Богдана Тотева

2022.06.10 | 12:58

3
Господи! Какво противно двукрако, май от женски пол е Митевата Ива - креатура на едни "Агнешки главички" и на едни "Библиотекари"! Господи! Каква наглост и какво коварство струят от мръсната й уста! Да, Митевата Ивке, да! Вие - чалгарската сбирщина на сакатия ви учиндолски "лидер" се справихте блестящо със спуснатата на сарайския ви "сценалист" директива от Кремъл, която пък той после спусна на вас! Да, ви извършихте национално предателство, защото подложихте на тепсия България на свирепия кремълски злодей и масов убиец! А Балабановият чалгар е и крадец - откраднал е едни записки от джоба на Кирил Петков! Да, Митева чалгарке, вие сте национални предатели и аз ви мразя!

2022.06.10 | 12:44

1
кукла на конци, дърпани от стоян денчев. какво ли става като й вдигне и двата крака /с конците де/
Той

2022.06.10 | 12:51

2
Потъва до макарите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини