"Възраждане": Кой и защо скри информация за инцидент в АЕЦ "Козлодуй"?

  • 08 юни 2022 12:47

  • 3316
  • 5
"Възраждане": Кой и защо скри информация за инцидент в АЕЦ "Козлодуй"?
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

От "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" питат кой и защо е скрил информация за инцидент в АЕЦ "Козлодуй" и подведен ли е Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, в качеството си на ресорен заместник министър-председател, а и цялото ръководство на държавата. Не говорим за някаква тежка авария, говорим за инцидент обаче, който далеч не е безобиден, твърди председателят на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика на брифинг в парламента.

Той се позова на информация на сайта на МВР, публикувана от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", че на 24.05.2022 г. в 09:46 часа в ОЦ при РДПБЗН–Враца е получен сигнал за пожар в Главна циркулационна помпа № 3, в хермозоната на V енергоблок, на територията на електропоизводство-2, на площадката на АЕЦ "Козлодуй", като произшествието е ликвидирано с три пожарни автомобила от РСПБЗН– АЕЦ "Козлодуй" към РДПБЗН – Враца.

Очевидно е несъответствието между съобщението на сайта на АЕЦ "Козлодуй", в което се отрича да е имало пожар, и публикуваната информация от "Пожарна безопасност и защита на населението", коментира Костадинов. Той твърди, че такъв инцидент задължително се докладва на регулаторния орган - Агенцията за ядрено регулиране, което не се е случило.   

От "Възраждане" скочиха на украинския посланик заради поисканите оръжия

Миналата седмица заместник-председателят на Народното събрание Цончо Ганев ("ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател") зададе въпрос по време на блицконтрола във връзка с инцидент в АЕЦ "Козлодуй", който предизвика доста остри реакции от някои от присъстващите народни представители и тогава вицепремиерът Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на каза, че не е запознат и ще провери какъв е случаят, каза Костадинов.

Информацията, с която разполагаме, е, че от вчера вече е разпоредена проверка към Цанко Бачийски от Агенцията за ядрено регулиране и тя в момента тече, посочи лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3316 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2022.06.08 | 19:13

5
Копейкин е кучка на Путин.
Тина Карол

2022.06.08 | 13:34

1
ТОЗИ ДОЛЕН ИНТРИГАНТ КОПЕЙКИН, ОБСЛУЖВАЩ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ РАЗБИЕ УСТАТА, ЧЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА БЪЛВА ЗЛОБА! ЛИЦИМЕР, УЖ МИСЛИ ЗА НАРОДА, А РОВИ И ТЪРСИ САМО НЕГАТИВНА ИНФОРМАЦИЯ И Я РАЗВЯВА С НЕСКРИТО УДОВОЛСТВИЕ! НЕ НИ СТИГАТ ЯВНИТЕ НЕЩА ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, КОИТО НИ ПОДТИСКАТ, АМИ И "ГРИЖИТЕ" НА ТАКИВА ПСЕВДОПАТРИОТИ И МАЙКИЗАЩИТНИЦИ ...! СТИГА ДОЛЕН ПРОДАЖНИК!!!

2022.06.08 | 16:36

4
Копейкин е лайнян предател. Но ако е имало пожар и са го покрили - някой трябва понбе да бъде изритан от креслото си.

2022.06.08 | 15:46

3
Това е негативна информация, но за правителството, което не счита за необходимо да информира народа.Това да ви напомня някои впемена? Затова, не се чудете, че рейтинга на Възраждане върви нагоре, за разика от този на ПП.
браво тина

2022.06.08 | 13:41

2
много точно

Добави коментар

Водещи новини