България и Полша призоваха Европейската комисия за разширяване на два от европейските транспортни коридори

  • 08 юни 2022 12:13

  • 329
  • 0
България и Полша призоваха Европейската комисия за разширяване на два от европейските транспортни коридори
© Министерство на транспорта и съобщенията

България застава зад идеята европейските транспортни коридори да бъдат разширени и заедно с Полша предприемаме стъпки в тази посока. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и по време на конгрес на регионите на страните от инициативата „Три морета“, който се проведе в Люблин, Полша, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

„В последните няколко дни посетих гранични пунктове по северната и южната ни граница и мога да кажа само едно - между нас липсва транспортна свързаност. Превозът на хора и стоки между България и съседните страни е изключително затруднен и се извършва при много ниски капацитети на преминаване“, посочи Събев.

България и Румъния: Започват проучвания за петте моста на Дунав едновременно

В работата си се ръководя основно от идеята да изградим липсващите връзки със страните и да облекчим режима на преминаване през граничните пунктове. Водим активни преговори с Румъния за съвместно изграждане на пет нови моста над Дунав, които са важен елемент от свързаността по направлението Север-Юг, обясни министърът.

Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и и министърът на инфраструктурата на Полша Анджей Адамчик подписаха декларация за сътрудничество в развитието на европейските транспортни коридори Балтийско-Черно-Егейско море и Западни Балкани. С документа страните още веднъж призовават Европейската комисия да включи цялото трасе София- Скопие-Дуръс в коридор „Западни Балкани“ и да разшири мултимодален коридор „Балтийско-Черно-Егейско море“ към полско-литовската граница по оста Люблин-Сидлце-Бялисток-Елк. Участие в срещата взе и посланикът на България във Варшава  Маргарита Ганева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини