Владислав Панев: Много е вероятно цените на газа да паднат

  • 07 юни 2022 18:43

  • 1947
  • 5
Владислав Панев: Много е вероятно цените на газа да паднат
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Смятам, че до 1 юли няма да има проблем да влязат новите цени. С промените в закона за енергетиката КЕВР ще може да определя две сметки за електроенергия – едната за масовите потребители и друга за по-големи консуматори на ток. По този начин искаме да насърчим домакинствата да са по-отговорни в потреблението на електроенергията. Това заяви Владислав Панев от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

„Друга мярка, която предложихме е облагането на извънредните печалби на дружествата, произвеждащи ток. Има и друга промяна – да могат да се включват дългосрочни договори между бизнеса и производителя на електроенергия. Така бизнесът ще бъде по-конкурентноспособен на европейските пазари“, подчерта той.

Очаква се спад в цените на плодове и зеленчуци и задържане на тази на хляба

„Тенденциите са за забавяне и дори спад на цените на стоките. Надяваме се с тези мерки да защитим най-уязвимите. Нашият бизнес се справя сравнително добре на фона на тези тежки условия“, отбеляза Владислав Панев. „Друга мярка е да компенсираме инфлацията и да не създаваме нова, както и да компенсираме хората с най-ниски доходи“, подчерта той.

Според депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" реформите са задължителни. Малките реформи, по които има консенсус си вървят. Не е просто да се управлява в четворна коалиция, допълни той.

„Нямам информация дали е пристигнал танкер с американски природен газ за България. Не съм и питал. Много вероятно е цените на газа да паднат, особено след като е готов и интерконекторът и започнем да получаваме азерски газ“, прогнозира Владислав Панев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1947 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
.....

2022.06.08 | 01:35

5
Може да паднат, а може и някой да влезе във скапаният парламент и да ви го набие във дупето предатели крадливи

2022.06.07 | 19:56

4
цените няма да спаднат, или ще спаднат или няма, или е най-вероятно да не спаднат като хуй на гъз след оргазъм.

2022.06.07 | 19:44

3
А още по вероятно е да се качат.

2022.06.07 | 19:29

2
Когато паднат на коча ташаците , тогава ще паднат и цените на газа ! Глупак !
Икономист

2022.06.07 | 19:18

1
Защо давате думата на такива идиоти, другарЕ журналисти?! Стига бе, спрете се!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини