Управляващата коалиция обмисля държавата да поеме 50% от цената на картите за градски транспорт

  • 07 юни 2022 13:53

  • 1919
  • 3
Управляващата коалиция обмисля държавата да поеме 50% от цената на картите за градски транспорт
©

Срещата е рутинна, тъй като имахме предложение от коалиционните партньори, което беше изпратено вчера. Част от нашите предложения бяха приети. Все още обмисляме по какъв начин да бъде осигурено финансирането за тези наши предложения. Надявам се в следващите дни да бъде ясно. Това заяви депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Ивайло Мирчев след заседание на коалиционния съвет на управляващите.

Предложението на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" е държавата да поеме 50% от цената на картите за градски транспорт в страната. 

Първоначално предложението беше да има намаление 50% от цената. Подобна практика има в Германия и е мярка, която работи много добре. Това ще стимулира много хора да слязат от колите и да пътуват с градски транспорт, посочи Мирчев. 

Депутатът отбеляза, че другото предложение на партията е свързано с детските градини в София. 

Коалицията обмисля държавата да съфинансира детските градини, чийто строеж е в застой в София. Финансирането ще дойде от държавния бюджет. ГЕРБ и кметът Йорданка Фандъкова са се провалили напълно с проблема с детските градини в столицата. Провалът на общината е ясен, каза още той. 

Не са финализираните разговорите по тази тема, но 58 млн. лева ще са необходими са финализиране на недостроените детски градини, допълни Мирчев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1919 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
уъ

2022.06.07 | 14:21

1
в Германия, понеже са бедни, държавата е приела за 3 месеца/ за сега / , да дава карта срещу 9 / девет / EUR на месец, за обществения транспорт / автобус, метро , S-бан, влак! / та, така......
СКГТ

2022.06.07 | 15:27

3
тук ще ги намалим на 90 лв. плюс още толкова от държавата

2022.06.07 | 15:10

2
vav germania pusnaha po 9 evro na karta na mesec hem za avtobusi i tramvai i hem za vlakovete se polzva taz karta za 9 evro na mesec

Добави коментар

Водещи новини