Зам.-министър: Опитаха се да ме корумпират, предложиха ми милиони

  • 04 юни 2022 19:00

  • 4466
  • 5
Зам.-министър: Опитаха се да ме корумпират, предложиха ми милиони
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

„Към мен беше насочен опит за корупционно въздействие. Става дума за милиони". Това заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов в предаването „Офанзива" по Нова Нюз.

„Канализирано е предложение, че бих могъл да се облагодетелствам с милиони, стига да свърша работата. В случая бяха замесени нищо неподозиращи лица. Те не са подозирали в какво ги въвличат. Отидох в ГДБОП. Дадох показания и работата вече е при тях”, каза още той.

„Пари няма да взема и изобщо не се интересувам от материални облаги”, категоричен беше Христанов.

„Можем да кажем, че казусът с хладилните камиони на „Капитан Андреево" е разрешен", обяви още зам.-министърът на земеделието.

Събев: Взели сме спешни мерки за трафика през „Капитан Андреево“

„Относно проблемите с опашките и натрупванията, които имаше в първите дни, мога да кажа, че те са решени. Вчера имаше делегация на високо равнище. Обиколихме целия пункт. Там бяха представители от дипломатическата мисия, зам.-министърът на търговията на Турция, както и министър Събев. Със задоволство констатираме, че можем вече смело да кажем, че този казус с хладилните камиони е разрешен”, каза той.

По думите му от турска страна също са потвърдили, че казусът е разрешен и са благодарили за бързата реакция на държавата ни.

Относно попълването на резерва със зърно и дали това действие е пред провал заради отказа за увеличаване на капитала, той коментира: „Имаше административни предизвикателства, които продължиха твърде много време. Когато ние трябва да предприемам едно действие, то винаги се мотивира от конкретни фактори. Има оценка на риска и на необходимостта. Вече сме толкова близо до реколта, че смятаме, че имаме отпаднала необходимост и не считаме, че от този момент нататък си заслужава да продължаваме с този процес”.

„Последните обстоятелства ни провокират да направим нова оценка и евентуално да предложим на колегите от МФ и другите министерства отпадане на необходимостта и спиране на цялата сделка”, добави той.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4466 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Mina

2022.06.05 | 04:04

5
Абе цървул,ти ли си отказал милиони бе урод лъжлив?
Дообре

2022.06.05 | 01:35

4
Колко са честни, и онзи на БАБХ го бяха корумпирали! Тиа се подиграват с нас.
123

2022.06.04 | 23:16

3
Запомнете го това име. След време ще бъде споменавано. Или като герой с 15 души охрана, или като наивник вече покойник.

2022.06.04 | 22:52

2
ЛЪЖЕШ
Нищоправец

2022.06.04 | 22:07

1
ДЕМЕК:МАЛКО МИ ПРЕДЛОЖИХА.АЗ КАТО ПОДАМ НА РАШКОВ,ВАСИЛЕВ И ПАЛЯЧО ПЕТКОВ,ТО НИЩО НЕ ОСТАВА.ИЗКЛЮЧВАМ ЦЯЛАТА ОСТАНАЛА ПАСМИНА,КОЯТО СЕ ПРОДАВА ЗА СТОТИНКИ.

Добави коментар

Водещи новини