Събев: Взели сме спешни мерки за трафика през „Капитан Андреево“

  • 03 юни 2022 12:39

  • 1055
  • 2
© Булфото, архив

Взели сме спешни мерки за трафика на ГКПП „Капитан Андреево“. Това каза пред журналисти транспортният министър Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и, който е на ГКПП „Капитан Андреево“.

„Договорихме се, че от българска страна ще увеличим скоростта на преминаване и капацитета, като ще се опитаме да достигнем до 2 000 камиона на „Капитан Андреево“, които минават от турската страна към нас и до 1 000 на „Лесово“. Вече са командировани допълнителни хора от „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“. Към тази сутрин от „Гранична полиция“ трябва да са 25, 25 и от митниците. В момента има тапа от 3 500 камиона на турската част. Ежедневно пристигат между 1 300 и 1 500 камиона. Идеята е в прозорец от седмица с по-висок капацитет на преминаване да можем да оберем тази вълна и след това да мине в регулярна скорост на преминаване“, обясни той.

Събев: Ще предприемем мерки, за да увеличим скоростта на преминаване през „Капитан Андреево“

По време на посещението му, на пропускателния пункт протестираха превозвачи. Събев заяви, че никога не е бягал от среща и стига да се формулира ясна тема, ще разговаря с тях.

„Планираме до септември да имаме още 50% увеличение на капацитета на преминаване на транспортни средства през „Капитан Андреево“, коментира още министър Събев.

Иван Христанов: Засилваме контрола на ГКПП "Капитан Андреево"

Стана ясно, че има идея да се направи втора лаборатория за фитосанитарен контрол в здание на пропускателния пункт. „Вече имаме договорка с Агенция „Митници“ да инсталираме лабораторията тук. Това ще се случи след 4-5 месеца, защото е въпрос на обществена поръчка, която сме сигурни, че ще бъде многократно обжалвана, за да бъде спъван процесът“, коментира заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1055 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дятка, покажи солидарност

2022.06.03 | 13:22

2
и пусни украински бажанци в имотите си
ХаХа

2022.06.03 | 13:00

1
Инонт, Златка плаче за мъж. Би ли й помогнал

Добави коментар

Водещи новини