Хасан Адемов: Антикризистните мерки на правителството са много закъснели

  • 03 юни 2022 07:35

  • 602
  • 0
Хасан Адемов: Антикризистните мерки на правителството са много закъснели
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Бяха представени мерки, които са крайно закъснели. В гоялма част в страните в Европа вече са в ход. Не са достатъчно фокусирани. Трябва всички да бъдат подпомогнати. Това каза депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

Инфлация за май достигна 14%, което означава че темповете, с които нараства докато се получи подкрепата доходите ще бъдат изядени от инфлацията. Затова казвам, че са закъснели. Националния съвет тристранно сътрудничество прие документ, който не е разписан от законите. За да влязат в действие тези мерки трябва да влязат в съответните закони. Най-рано бюджетната процедура може да влезе в парламента в средата на следващата седмица. За да могат увеличените размери на пенсиите да влязат в джоба на българските пенсионери. До 25 юни всички закони да бъдат приети и да бъдат публикувани в държавен вестник, за да може от 7 юли новите размери на пенсиите да бъдат актуалицирани, посочи Адемов. 

По думите му никой от народните представители няма интерес да бави законодателната иницатива, особено когато става дума за бюджет и не може да има забавяне в тези промени. 

Надяваме се управляващите да се разберат помежду си. Ако те го направят, процедурата ще бъде бърза. Всички опити да се обвини опозицията са неоснователни, добави още депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

Коалиционен съвет за планът за възстановяване и актуализацията на бюджета

Адемов отбеляза, че предложението за увеличение на минималната работна заплата трябва да е на Министерски съвет, а не на Народното събрание. 

Министерство на труда трябва да знае че не Нардоното събрание приема увеличението на минималната работна заплата, а Министерски съвет. Ако в рамките на Министерски не е ясна политиката и какво трябва да се предприеме, това е категорично непреимелив начин на правене на политика. Народните представители не можем да даваме предложение за минималната работна заплата, обясни още депутатът. 

Адемов коментира и увеличението на пенсиите от 1 юли. 

От 1 юли се увеличават пенсиите за осигурителен стаж и възраст, без добавката от 60 лв. Към момента пенсията е 370 лв. за стаж и възраст. Сега се предлагат 10% по швейцарското правило. Към тези 407 лв. се добавят 60 лв. антиинфлационна добавка и се получава пенсия от 467 лв., отебяляза Адемов. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини