Сандов се срещна с министъра на климатичните действия на Австрия Леонор Гевеслер

  • 02 юни 2022 11:19

  • 313
  • 4
Сандов се срещна с министъра на климатичните действия на Австрия Леонор Гевеслер
© МОСВ

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е се срещна с министъра на климатичните действия, околната среда, енергетиката, мобилността, иновациите и технологиите на Австрия Леонор Гевеслер. Двустранната среща се проведе вчера във Виена.

По време на разговорите бяха обсъдени актуални въпроси от европейския дневен ред с фокус върху климатичните промени и зеления преход. Министрите подчертаха, че преходът към нулеви емисии следва да се основава на интегрирани подходи за управление, ефективност на ресурсите и опазване на природния капитал. Усилията следва да се насочат към диверсификация, модернизация и увеличаване на конкурентоспособността и дигитализацията на икономиката.

Министър Сандов даде начало на нова "зелена" кампания

Министър Сандов представи конкретните мерки на българското правителство по пътя към 2030 г., а оттам и към 2050 г., заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост, а именно: реформи и инвестиции за енергиен преход и декарбонизация на енергийния сектор, развитие на електромобилността, завишаване на енергийната ефективност и преодоляване на енергийната бедност, ясна подкрепа и приоритизация за адаптацията към бързо изменящия се климат, опазване и възстановяване на биоразнообразието и внедряване на решенията, базирани на природата.

Двете страни изразиха готовност за ползотворно бъдещо сътрудничество.

Радина Лазарова
313 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Миро

2022.06.03 | 17:32

4
Тая жена как не я е гнус да стои до тоя…
Милена

2022.06.03 | 17:31

3
Пак ще ни натресе някой зелена тъпотия тоя
Петър

2022.06.03 | 11:15

2
Тъкмо да го видят колко е неподготвен и да не работят повече с него!
Хари

2022.06.02 | 15:14

1
Сандов ще разтяга лукуми на воля на международно ниво хаххахаха

Добави коментар

Водещи новини