Граждани поискаха от премиера Петков последната отсечка на АМ "Струма" да носи името на Боян Петров

  • 01 юни 2022 17:53

  • 1097
  • 2
Граждани поискаха от премиера Петков последната отсечка на АМ "Струма" да носи името на Боян Петров
© МС
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически се срещна с представители на гражданската инициатива „Да спасим Кресненския пролом – в памет на Боян Петров”, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът изрази подкрепа за тяхното искане бъдещата и последна отсечка на автомагистрала „Струма“, извън Кресненския пролом, да носи името на прочутия алпинист и природозащитник Боян Петров. Министър-председателят заяви, че строителството на качествена магистрала в този участък е приоритет на правителството. Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически бе категоричен, че изграждането на АМ „Струма“ през Кресна и Кресненския пролом ще започне само след постигане на консенсус между правителството, местните хора, гражданското общество и учените. 

Кирил Петков: От 1-ви юли ще разполагаме с нов бюджет

Министър-председателят гарантира, че предстоят редица експертни и политически разговори по темата и ще се търси най-доброто решение, което е допустимо и спрямо европейските изисквания.

В срещата на премиера Петков с представителите на гражданската инициатива участваха и народните представители Зорница Стратиева и Александър Дунчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1097 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Г

2022.06.01 | 19:21

1
Не се надявайте тъпото ще ви излъже пак
Митко

2022.06.01 | 22:07

2
От къв зор Боян Петров? Кой е той, че нещо ми се губи?

Добави коментар

Водещи новини