Румен Радев: Неподдържана пътна мрежа създава дефицити в безопасността

  • 01 юни 2022 17:34

  • 483
  • 5
Румен Радев: Неподдържана пътна мрежа създава дефицити в безопасността
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Необходим е общ и интегриран подход за намаляване на броя на жертвите при пътни произшествия на Балканите чрез подобряване на проектирането на пътища, цялостната организацията на транспорта, обучението и квалификацията, както и внедряване на системи за наблюдение и контрол и на нови технологични решения. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на Международна конференция „Визия Нула за Балканите“. Форумът се провежда в София под патронажа на държавния глава, съобщиха от президентския прессекретариат.

В рамките на конференцията представители на централната и местната власт, както и  български и чуждестранни експерти по пътна безопасност дискутират възможни съвместни действия за подобряване безопасността на движение по пътищата. Организатори на форума са Българската браншова асоциация „Пътна безопасност“ и Международната пътна федерация.

Днес, в Международния ден на детето, ние сме длъжниците към най-уязвимите при транспортните произшествия – децата, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите му, вниманието към тяхното здраве и живот трябва да е постоянно и целенасочено, а не само в ден като днешния.

В изказването си пред участниците във форума държавният глава заяви, че конференцията е полезна и необходима с оглед на обмяна на различни и идеи и ефективни мерки за намаляване на броя на жертвите на пътя. Държавният глава отбеляза, че на Балканите има общи проблеми, касаещи пътната безопасност, затова са нужни и общи решения. В рамките на ЕС България и Румъния отчитат най-много загинали при инциденти на пътя. Президентът отбеляза, че в нашата страна живота си губят четири пъти повече хора в сравнение с Швеция – държавата, която първа започва да прилага в своите политики концепцията „Визия Нула“ – елиминиране на фаталните и тежки пътни произшествия.

Радев разкри ще има ли среща с Макрон за РСМ и позицията си за еврото

„Пътната безопасност има пряко отношение върху нашите здравни и социални системи. Ефектът от произшествията води и до икономически загуби“, заяви президентът. Той посочи, че в голяма част от Балканите проблемите са още по-сериозни заради качеството на пътища и старият автопарк. “Нашата пътна мрежа е не само най-неразвита, но и най-зле поддържана. Автомобилният парк при нас е най-стар и също най-зле поддържан“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, като добави, че когато се проектират и строят пътища, трябва да се залагат единни и високи стандарти.

„Има държави, в които също се случват голям брой произшествия, но има по-малко пострадали заради развитието на спешната помощ по въздуха“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той отбеляза значението на навременна медицинска грижа в т.нар. златен час след инцидент. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на припомни, че проектът за изграждане на система за спешна медицинска помощ по въздуха (HEMS) беше изработен от президентската институция и включен в Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Президентът отбеляза и значението на човешкия фактор за намаляване на жертвите на пътя. „Важно е възпитанието за култура на движение по пътищата и oсобено залагането на такива модели на поведение да е още от най-ранна възраст“, посочи държавният глава.

„Мобилността е не само в основата на всяка икономика, но и критерий за общественото развитие“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той посочи, че гъстотата на пътната инфраструктура, железопътната мрежа, на летища и пристанища е почти право пропорционална на стандарта на живот и сравнението между Западна Европа и Балканите доказва това.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
483 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.06.01 | 19:34

5
Нали асфалт не се ядеше мама ти да е.ба и на простия болшевишки каун?!
Диди

2022.06.01 | 17:49

3
Ще задължи ли НСО да карат само колите на Киро.
Сандра

2022.06.01 | 18:17

4
Радев да плати за юмрука и Кирчо

2022.06.01 | 17:47

2
И Киро да пътува до Враца ама с по-обикновена кола кат Радев и той да види дефицитите

2022.06.01 | 17:45

1
Ха ха,явно е пътувал до Враца

Добави коментар

Водещи новини