Парламентът ще изслуша Калина Константинова за бежанците от Украйна

  • 01 юни 2022 10:10

  • 755
  • 4
Парламентът ще изслуша Калина Константинова за бежанците от Украйна
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентът ще изслуша утре вицепремиера Калина КонстантиноваКалина КонстантиноваКалина Константинова завършва 9-та Френска езикова гимназия в София. Изучава Икономика в Колежа относно решението за прекратяване на плана за разселване на бежанци от Украйна. Това решиха депутатите в началото на пленарното заседание по предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Изслушването на вицепремиера ще бъде втора точка в четвъртък.

На 30 май вицепремиерът по ефективното управление Калина КонстантиноваКалина КонстантиноваКалина Константинова завършва 9-та Френска езикова гимназия в София. Изучава Икономика в Колежа във видеообръщение съобщи, че правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната. 

"След като втори ден до отговорните институции не достига достоверна и навременна информация от получилите временна закрила, след като до последно те не съобщават на медиаторите и екипите на терен за намеренията им, и след като втори ден пристигат автобуси, които не се пълнят и от гарите тръгват влакове с празни вагони, правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната", заяви Константинова. Тя допълни, че в тази връзка всички украински бежанци, които са в хотелите на морето и на този етап твърдят, че няма къде да отидат, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

Вицепремиерът Константинова обяви къде ще бъдат временно настанени украинските бежанци

Константинова е категорична, че закрилата е нещо, което се търси, а не се предлага.

Първа точка утре в заседанието на парламента ще бъдат промените в Закона за държавния бюджет за 2022 г., свързани с атестацията на преподавателите във висшите училища.  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
755 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Thu

2022.06.05 | 21:37

4
Тия украинци са като атракцията в зоологическата градина. Всички им подхвърлят по нещо за ядене. Да са благодарни че не спят по мазетата и има какво да ядат. Ако не им харесва тук да си ходят при команданте Ze. Хохли миризливи

2022.06.01 | 10:41

3
Доста непремерено изказване направи дамата.
Kris

2022.06.01 | 10:30

2
Тази е отврат,много е гадна
народен глас

2022.06.01 | 10:29

1
вземи се разкарай ма не ставаш хем си грозна хем злобна

Добави коментар

Водещи новини