Драгомир Заков ще открие международното изложение за отбранителни продукти „Хемус 2022”

  • 31 май 2022 15:22

  • 854
  • 0
Драгомир Заков ще открие международното изложение за отбранителни продукти „Хемус 2022”
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще открият утре, 1 юни, 15-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022”. То се провежда от 1 до 4 юни в Международния панаир в Пловдив. Церемонията по откриването ще започне в 11.00 ч. пред Палата 3 на Международния панаир – Пловдив, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Преди откриването на „Хемус 2022“, от 10.00 ч. в зала „Пресклуб“ на панаирния град заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев ще даде пресконференция. В нея ще участват представители на Министерството на икономиката и индустрията и на организаторите на изложението от фондация „Хемус 95“.

Международната специализирана изложба „Хемус 2022” се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията и се организира от фондация „Хемус - 95“. В първия ден на изложението ще се проведе заседание на Индустриалния форум на тема: „Приоритети на България за развитие на отбранителни способности и иновации в отбраната –  прилагане на засилено военно-техническо сътрудничество в рамките на ЕС и НАТО“.

На 2 юни ще се проведе XI международна научна конференция, организирана от  Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ на тема „Научните изследвания, технологии и иновации - основа за изграждане на нови отбранителни способности“.

На 3 юни в демонстрационните стрелби на полигона „Змейово“ ще бъдат представени нови разработки и продукти на седем компании.

Драгомир Заков: Трябва ни ескадрила, иначе първите 8 изтребители ще са безсмислени

Последвайте канала на

Константин Тодоров
854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини