Вицепрезидентът беше гост на празника на Средно училище „Христо Ботев“ във Враца

  • 31 май 2022 14:24

  • 725
  • 0
Вицепрезидентът беше гост на празника на Средно училище „Христо Ботев“ във Враца
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , беше гост на празника на Средно училище „Христо Ботев“ във Враца. 2022 г. е паметна за школото – отбелязват се 200 години първо светско училище, 175 години класно училище, 115 години Врачанска пълна окръжна мъжка гимназия, съобщиха от президентския прессекретариат.

„През 1822 г. в тъмнината на робството се раждат светините на просвещението. Прозорливи хора са знаели, че без знание няма нация, няма бъдеще“, заяви Йотова в приветствието си и подчерта, че българското училище е клада на познанието, чиято жарава никога не се превръща в пепел.

Към учителите вицепрезидентът се обърна с думи на благодарност: „Вие сте днешните пазители на богатата българска духовност и култура. Освен на познание, учите децата ни да бъдат хора. Без вас няма развитие за България.“

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , благодари на директора на училището Виктор Кръстев за активната дейност за развитието на училището. Вицепрезидентът разгледа два нови модерно оборудвани кабинета по природни науки и химия. „Чрез модерните технологии учениците имат възможността да надникнат в своето бъдеще“, посочи Йотова.

В приветствието си вицепрезидентът изтъкна приноса на образователния министър акад. Николай Денков да се запише образованието в първите страници на Националния план за възстановяване и европейските програми.

Илияна Йотова ще бъде гост на празника на Средно училище „Христо Ботев“ във Враца

На учениците Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пожела да следват мечтите си и да не страхуват от трудностите. „Бъдете горди наследници на древния български народ и славната българска държава, които разпространиха из целия славянски свят светлината на познанието. Писмеността и книжнината сложиха най-дълбокия печат на българската идентичност“, подчерта вицепрезидентът.

От името на президента Румен Радев Йотова връчи на СУ „Христо Ботев“ плакет „Св. св. Кирил и Методий“.

Вицепрезидентът разгледа обновената спортна зала на училището. По-късно се включи в литийното шествие до площад „Христо Ботев“, където поднесе цветя пред паметника на Ботев.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини