Румен Радев: Трябва да създаваме условия в България да растат здрави, волеви и сплотени млади хора

  • 31 май 2022 13:21

  • 533
  • 1
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Ако искаме България да се развива като силна и успяваща държава в икономиката, науката, културата, спорта, в свят на остра конкуренция, трябва да създаваме условия да растат здрави, силни, волеви, психически устойчиви и сплотени млади хора. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която бяха наградени 24 деца от цялата страна, участвали в инициативата „Спортувай с президента“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Инициативата бе обявена от държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на през 2019 г. и има за цел да насърчава физическата активност на българските деца. В приветствието си по време на церемонията президентът изрази увереност, че инициативата ще продължава да се разраства и да обхваща все повече деца в цялата страна. „Трябва да приобщаваме още от най-ранна детска възраст нашите деца към магията на спорта“, подчерта държавният глава.

„Искрено се радвам, че в навечерието на Международния ден на детето имам възможност да отлича най-достойните за високи им постижения“, подчерта президентът Радев. По думите му демонстрираните от отличените деца усилия, воля и умения в състезанията, организирани в рамките на инициативата „Спортувай с президента“, са гордост и надежда за бъдещето на България.

С плакети „Спортувай с президента“ бяха наградени 24 деца, постигнали най-високи резултати от „Президентски тест“ – комплекс от осем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Отличията на наградените 12 момичета и 12 момчета в четири възрастови категории са за постигнати високи резултати на „Президентски тест“ и демонстрация на отлични физически качества, за спортно дръзновение и воля на шампиони.

Румен Радев ще отличи участници в инициативата „Спортувай с президента“

В приветствието си държавният глава подчерта и големия принос, който имат родителите, преподавателите и треньорите на отличените деца и им изказа благодарност за тяхната енергия и всеотдайност.

Партньорите и доброволците на инициативата „Спортувай с президента“ бяха удостоени със специални грамоти за цялостен принос в развитието на спорта и младите хора и за подпомагане на дейността на инициативата. „Без вашата съпричастност и отдаденост инициативата не би имала същия облик. Вие давате един чудесен пример как обществото и институциите трябва да работят заедно в името на нашето бъдеще – нашите талантливи, прекрасни деца“, заяви президентът.

От името на наградените Ивайло Христов, ученик от 9-ти клас на ЧСУ „Свети Георги“, благодари на президента Радев за подкрепата и поощряването на децата в стремежа им да бъдат единни, горди и достойни българи.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
От НАРОДиА

2022.05.31 | 14:00

1
Румен както гледаме как ги Създавате един МЛАД Човек няма ДА. ОСТАНЕ В РОДИНАТА .

Добави коментар

Водещи новини